DSC 6565

Nadat KFCS III vorige week pijnlijk (en onnodig) onderuit ging tegen Motorclub C wilden ze vandaag proberen de eerste seizoenszege binnen te halen bij Pro Mille. De trouwe supporterskern was op post en ze zagen een eerste helft die sterk op en af ging. We hadden het meeste balbezit, maar konden hier niet meteen grote kansen uit puren. Achteraan stonden we ook solide en kregen we zelf ook weinig kansen tegen. De beste kansen kregen we via Jonas, maar de laatste pass kwam er net niet uit. Na 20 minuten kreeg Louis de bal moeilijk weg en uiteindelijk was hij hem ook kwijt. De thuisploeg speelde dit uit en zo stonden we op achterstand. Door wat hoger te gaan spelen wilden we hier snel op reageren, maar de thuisploeg reageerde met een ver afstandsschot en zo stonden we plots 2-0 in het krijt. Vlak voor rust toonde Nico aan iedereen hoe een afstandsschot er echt moet uitzien en de spanning was helemaal terug. In de tweede helft bleven we bonken op de Geelse muur en Wout S kreeg een dot van een kans, maar zijn kopbal werd van de lijn gekeerd. Ook Alec miste de gelijkmaker op een haar na. Kansen missen betaal je vaak cash en dat was nu niet anders. In het slot van de match kregen we nog de 3-1 binnen en zo ging deze match jammerlijk verloren.

Topschutters na 5 oktober 2024:
Quinten Staquet (5 goals)
Alec Sannen (2 goals)
Menno Sels (1 goal)
Nico Vanherck (1 goal)
Niel Hannes (1 goal)

KFCS I wilde de lijn van tegen Vloedbeemden en de B-reserven van KBSK Retie doortrekken op het veld van mededegradant Red Star. Van een studieronde was weinig sprake, want zowel KFCS als Red Star kregen meteen kansen. In het begin lukte scoren nog niet, maar KFCS nam de bovenhand dus de 0-1 kon niet uitblijven. Uiteindelijk opende Michiel de score en op dat moment was dat oververdiend voor KFCS. Een ver schot leek een makkelijke vangbal voor de keeper, maar door de vervelende zon bokste hij het leer weg. Enkel Michiel reageerde alert en schoof de 0-1 binnen. KFCS hield de thuisploeg makkelijk af en ging verdiend rusten met een voorsprong. Na de pauze begon de thuisploeg met verse moed aan de tweede helft en na 10 minuten stonden de bordjes alweer gelijk. Coach Patrick voelde nattigheid en zag z'n ploeg de match uit handen geven. Alleen kon Red Star niet meteen veel kansen puren uit hun overwicht tot er 10 minuten voor affluiten plots een heel vreemde fase kwam. KFCS moest ingooien, maar een speler van Red Star pakte eerst de bal en bracht het spel terug op gang. Iedereen was verbouwereerd en bleef staan (ook de thuisploeg) en toen de bal in de zestien kwam, nam Tom G deze in z'n handen en wilde hij het leer teruggooien om de inworp voor ons te laten doorgaan. De ref vond dit echter handspel en floot penalty voor Red Star. Deze ging binnen en plots leek een zure nederlaag in de maak, maar gelukkig konden we rekenen op kapitein Rik die vlak voor tijd de 2-2 nog in doel jaste en zo nog een punt redde voor KFCS. KFCS is met 4 op 6 (en nog 2 wedstrijden te goed) goed gestart, maar om het met de woorden van coach Patrick te zeggen: "voetbal draait niet enkel om techniek, maar zeker ook om fysiek".

Toon Nuyts (3 goals)
Michiel Van Tilborg (2 goals)
Rik Berens (1 goal)
Owngoal (1)

Na de deugddoende derbyzege tegen Arendonk trokken onze dames naar Rijkevorsel voor de altijd lastige uitwedstrijd bij St. Jozef. In de eerste helft probeerde KFCS om het laken naar zich toe te trekken, maar verder dan een grote kans voor Sara kwamen we niet: ze verscheen wel alleen voor doel, maar oog in oog met de keepster schoof ze het leer tegen haar aan. De rest van de eerste helft liet zich vooral kenmerken door veel strijd, veel middenveldspel, veel lange ballen van de thuisploeg en een vervelende zon in ons nadeel. Hoe dan ook gingen we de rust in met een 0-0 stand, maar we hadden vooral het gevoel dat er voor ons veel meer in zat. Na de pauze namen onze rood-witten de match steeds meer in handen, maar met een vrije trap op het uur opende St. Jozef de score en plots leek het alsof ook hier zuur puntenverlies eraan zat te komen. We hadden echter nog een half uur tijd dus met vernieuwde moed er allemaal terug tegenaan! Een paar minuten na de openingsgoal dacht een thuisverdediger dat ze aan volleybal deed, maar dat bleek niet het geval te zijn. De bal ging wel op de stip en Eva kweet zich keurig van de taak en bracht ons terug naast de thuisploeg. Erop en erover dachten we en zo geschiedde het ook. Sara kwam aan de bal en zag de keepster ver uit haar doel staan. Proberen kan geen kwaad dacht ze en ze kreeg overschot van gelijk, want haar schot van ver ging over de keepster binnen. Nog 10 minuten standhouden en de overwinning was een feit. St. Jozef was aangedaan en probeerde nog met een laatste wissel de bakens te verzetten, maar KFCS verdedigde met hand en tand en zelfs toen de ref onnodig 5 minuten liet overspelen, bleven we standhouden en konden we de tweede zege van het seizoen voeren. Met 6 op 9 zijn we mee met de kopgroep, maar volgende week wacht met Zoersel opnieuw een zware brok.

Eva Bernaerts (3 goals)
Annelies Nuyts (1 goal)
Esther Van Gorp (1 goal)
Julie Van Olmen (1 goal)
Sara Van Mechelen (1 goal)

Met Schijf kreeg ook KFCS II een zware dobber tegenover zich die in het begin van de match toch even raar opkeek toen ze zagen dat KFCS het heft in handen nam. Toch openden ze iets voorbij het half uur de score en leek KFCS het moeilijk te krijgen. Op een corner kopte Brent echter de 1-1 binnen en KFCS begon terug moed te krijgen. Net toen we dachten dat de voorsprong eraan kwam, ging het achteraan even mis en kon Schijf de 2-1 maken. Na de pauze leek de thuisploeg het commando helemaal te hebben overgenomen, maar KFCS kon de boel nog redelijk gesloten houden waardoor grote kansen uitbleven. In 4 dolle minuten besliste de thuisploeg toch de match met enkele goals waar her en der een grote strik rondhing. KFCS probeerde nog overeind te kruipen en het was Pol die na een aanval uit het boekje wist te scoren. Schijf miste ook nog een penalty, maar wist toch nog 2 keer te scoren waardoor er een zware 7-2 op het scorebord stond.