DSC 7831

Na de uitschuiver in Ravels wisten onze dames wat hen te doen stond in de derby tegen Arendonk: winnen. Het begon dan ook meteen goed toen Eva van ver kon uithalen en het leer in de hoek zag verdwijnen. Zo snel als de voorsprong op het bord stond was die echter ook weer weg toen de bezoekende spits sneller op de bal was en de gelijkmaker kon binnenschuiven. KFCS panikeerde echter niet en toen een corner doorschoot tot bij Julie stond het na 10 minuten voetballen al 2-1. Nog was het niet gedaan want opnieuw kwam Arendonk over de middellijn en opnieuw belandde de bal in doel en konden we nog eens opnieuw beginnen. KFCS was nog steeds niet van slag en iets voorbij het half uur schoot een corner opnieuw door op het natte veld en dit keer stond Annelies goed opgesteld om de 3-2 op het bord te zetten. Met deze score trokken beide teams ook naar binnen. Na de pauze zocht KFCS naar de verlossende 4-2, maar het mocht ook blij zijn dat een van de bezoeksters na enkele seconden in de tweede helft de gelijkmaker over doel kopte in plaats van in doel. De tweede helft had minder om het lijf van Schoonbroekse kant, maar ook de bezoeksters (die iets meer de bal hadden) creëerden amper gevaar. Om helemaal gerust te zijn, moest die vierde goal toch nog vallen en 10 minuten voor affluiten was het eindelijk zover. Een voorzet vanop de flank belandde na wat geharrewar bij Esther en zij besliste de wedstrijd helemaal en zo zijn onze dames mee met het peloton en hopen we volgende week in Rijkevorsel de bevestiging te zien.

Topschutters na 28 september 2024:
Eva Bernaerts (2 goals)
Annelies Nuyts (1 goal)
Esther Van Gorp (1 goal)
Julie Van Olmen (1 goal)

KFCS I zag ook de match tegen Stort Sport uitgesteld worden naar een latere datum, maar om wat in het ritme te blijven regelden ze een vriendenmatch tegen de B-reserven van KBSK Retie. Onder leiding van Patrick Peeters ging de match van start en van meet af aan was duidelijk dat de bezoekers moeite hadden om het tempo van KFCS te volgen.

Toon Nuyts (3 goals)
Michiel Van Tilborg (1 goal)
Owngoal (1)

Na de billijke puntendeling vorige week op Red Star hoopte KFCS III de eerste seizoensoverwinning te behalen thuis tegen Motorclub C. Alleen liep het al snel mis toen de 0-1 viel, maar KFCS was allesbehalve aangeslagen. Toen Alec op aangeven van Andres de doelman vloerde, was alles te herdoen. Beide ploegen kregen nog kansen, maar Motorclub wist er 2 te verzilveren waardoor er opnieuw een redelijke kloof gaapte tussen beide ploegen. Dankzij Quinten konden we nog milderen tot 2-3 en lag in de tweede helft nog alles open. Coach Tom zocht naar manieren om de bovenhand te nemen en kort na de pauze zette kapitein Nico de bordjes opnieuw gelijk. Dit leek het signaal om erop en erover te gaan, maar via 2 frommelgoals en een lachwekkende penalty veranderde deze spannende partij plots in een afstraffing voor de thuisploeg. Jammer, maar opnieuw toonde de ploeg heel veel goeie zaken die ze moeten meenemen naar de volgende wedstrijd op Pro Mille. Blijf er in geloven jongens, die eerste zege komt er!

Quinten Staquet (5 goals)
Alec Sannen (2 goals)
Menno Sels (1 goal)
Nico Vanherck (1 goal)
Niel Hannes (1 goal)

KFCS II wilde zo snel mogelijk de 0 van het bord krijgen en kreeg hier thuis tegen Bosvlinders een mooie kans voor. De thuisploeg nam de match meteen in handen en het was Nick die met een hakballetje de score opende. Even later mocht ook Lars aanleggen en zo verdubbelden we meteen de score. Bosvlinders moesten al naar adem happen en het werd nog problematischer toen een bezoekende verdediger op voorzet van Raoul z'n eigen doelman vloerde. Toon N vond dat hij niet kon achterblijven en besloot om de kwaliteit van het doel te testen met een raket die achteraan in de kruising verdween. Kort na de pauze liet KFCS zich achteraan snel vangen en Bosvlinders leken het commando te gaan overnemen. KFCS moest even terug zoeken naar het juiste ritme, maar de bezoekers konden ook niet verder profiteren en dankzij Lars diepten we de score terug uit. Bosvlinders sloegen nog 1 keer terug, maar het slotwoord was voor Thomas die ook z'n eerste van het seizoen kon scoren. Zo schuift ook KFCS II op naar de middenmoot en tankte de ploeg het nodige vertrouwen om volgende week de buren van Schijf te gaan bekampen.