DSC 0232

Onze eerste ploeg kreeg een weekend rust waarin ze zich konden bezinnen over hun competitiestart met het oog op de kelderkrakers van de komende weken. De andere 3 ploegen speelden dit weekend wel een wedstrijd.

Onze dames trokken met 15 op 15 richting Loenhout en hoopten daar vandaag een bresje te slaan met Beekhoek aangezien zij met Wortel een taaie brok voor de kiezen kregen. Loenhout hing verder naar onder in de rangschikking, dus waarom zouden ze ons dan iets in de weg leggen? We scoorden ook als eerste, maar de ref (met blijkbaar iets meer sympathie voor de thuisploeg) keurde het doelpunt af voor buitenspel dat er helemaal geen was. Nadien misten we ook nog 2 reuzegrote kansen, maar toen viel de match ook helemaal stil. Beide ploegen wilden wel, maar niemand leek in staat om het slot van zijn tegenstander te forceren. Kort na de pauze scoorde Loenhout op een corner en raar maar weer sneed dit de adem van KFCS volledig af. De ploeg kende simpelweg een collectieve offday en sloeg er niet in om een deftige kans bij elkaar te voetballen. Zo was de eerste seizoensnederlaag een feit.

Topschutters na 12 oktober:
Jelte Staes (8 goals)
Michelle Van Gestel (7 goals)
Ruth Mattan (5 goals)
Valérie Crets (2 goals)
Annelies Nuyts (1 goal)
An Boons (1 goal)
Stien Loos (1 goal)
Owngoal (1)

KFCS III had nog iets recht te zetten na de smadelijke 2-3 thuisnederlaag tegen Germeer vorige week. Op het veld van Geneberg wilden ze wel gaan voor een resultaat, maar aangezien Geneberg eerst stond, lijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Toch moeten we deze week een enorme pluim op de hoeden van alle spelers steken, want zij sloegen erin om de koploper in eigen huis op een draw te houden en ze noteerden meteen hun eerste clean sheet van het seizoen. Ere wie ere toekomt, proficiat mannen, want jullie realiseerden ook meteen het enige punt van het weekend.

Topschutters na 12 oktober:
Toon Nuyts (2 goals)
Nathan Jonckers (1 goal)
Nico Vanherck (1 goal)
Ousmane Tall (1 goal)
Tom Meeuwssen (1 goal)

Inderdaad, het enige punt van het weekend want ook onze zondagploeg is zijn ongeslagen status kwijt. In de schaduw van windmolen De Heerser wachtten de buren van Den Berg en zij kwamen ook 0-1 voor. Jonas en Nick L zorgden voor de 1-2 ruststand en na de pauze kreeg KFCS kansen genoeg om de voorsprong uit te diepen, maar Den Berg wachtte rustig hun moment af om genadeloos toe te slaan. Plots stonden de bezoekers 4-2 in het krijt en leek het kalf verdronken. Robin schonk ons even nog wat hoop, maar toen de ref 3x op z'n fluitje blies, wisten we allemaal dat we er aan waren voor de moeite.

Topschutters na 13 oktober:
Toon Kuppens (5 goals)
Toon Nuyts (4 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Dries Van Gorp (2 goals)
Pieter Stessens (2 goals)
Wannes Goris (2 goals)
Jo Verwaest (1 goal)
Jos Meeus (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Nick Leysen (1 goal)
Nick Verwaest (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Toon Wens (1 goal)