DSC 2421

Op vrijdagavond beten onze dames de spits af in Gierle. Zij stonden op plaats 9 in het klassement, maar Loenhout stond enkele weken geleden ook onderaan en we weten hoe dat is afgelopen... Veel afzeggingen voor de match, maar we vonden nog net 11 man om onze eer te verdedigen. In de eerste helft creëerden beide teams wat kansen, maar scoren lukte vooralsnog niet. Het was een match waarin de ploeg die eerst zou scoren de grootste kans maakte om te winnen. Het leek echter bij 0-0 te blijven tot Joyce besloot om naar doel te trappen. De Gielse keepster stond helemaal fout opgesteld en zag de 0-1 over haar in doel belanden. Nog even volhouden en de nieuwe driepunter was een feit, tot een corner niet weggeraakte en de thuisspits de 1-1 in het dak van het doel ramde. Hier bleef het jammer genoeg ook bij en toen zaterdag onze concurrenten de zege wel konden binnenrijven, zien we hen terug naderen tot respectievelijk 3 en 4 punten.

Topschutters na 23 november:
Jelte Staes (13 goals)
Michelle Van Gestel (12 goals)
Ruth Mattan (10 goals)
Annelies Nuyts (6 goals)
Valérie Crets (2 goals)
An Boons (1 goal)
Joyce Van Mechelen (1 goal)
Stien Loos (1 goal)
Owngoal (1)

KFCS I trok naar Bosvlinders in de hoop om nog eens met een driepunter huiswaarts te keren. De voorbije seizoenen was dit vaak ijdele hoop, maar nu lagen de kaarten toch anders en in de eerste helft kreeg de ploeg kansen genoeg om de match al te beslissen. Jammer genoeg kon enkel Bert de bal ook effectief tegen de netten krijgen en in het begin van de tweede helft liep KFCS dan tegen de onvermijdbare gelijkmaker. De tweede helft verliep ook wat moeizamer voor de heren en toen een aantal spelers uit positie gingen lopen voelde trainer Luc de bui al helemaal hangen. Scoren lukte niet meer en zo blijft KFCS in de gevarenzone rondhangen.

Topschutters na 23 november:
Bert Wens (2 goals)
Maarten Cuypers (2 goals)
Dieter Vandendriessche (1 goal)
Emas Van Beylen (1 goal)
Jonas Nijs (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Toon Kuppens (1 goal)

KFCS III maakte de verre verplaatsing naar Beringen om de puntenloze hekkensluiter Welkom partij te geven. Er was in die match positief nieuws te melden, want Pol sloeg er in om zijn eerste goal van het seizoen te scoren. Tot daar het positieve nieuws, want onze keeper mocht het leer 5 keer uit zijn netten te halen. Meer woorden ga ik hier, op vraag van de derde ploeg, niet aan vuil maken.

Topschutters na 23 november:
Toon Nuyts (4 goals)
Aaron Van Loon (2 goals)
Nico Vanherck (2 goals)
Ousmane Tall (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Menno Sels (1 goal)
Nathan Jonckers (1 goal)
Pol Lasters (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)

Op zondagochtend gingen de deuren van het Jean Meyersstadion open want Kempenzonen kwamen op bezoek in Kortijnen. KFCS hield de rangen in het begin nog redelijk goed gesloten (ondanks de afwezigheid van enkele steunpilaren), maar toen de verdediging de 0-1 op een presenteerblaadje aanbood en KFCS aan de rust plots 0-4 in het krijt stond, leek het over en uit voor onze rood-witten. Jo bracht even terug wat spanning in de match, maar nieuw defensief geklungel nam die spanning weer weg. Enfin, dat dachten we toch want met Tom M als geheim wapen tussen de lijnen wisten Kempenzonen even niet wat hen overkwam. Tom scoorde namelijk nog 2 keer en ook Nick wist met een afstandsraket de spanning helemaal terug te brengen. En dan heb ik nog niet gesproken over de 2 gemiste penalty's van T.N. Stel je voor dat die waren binnen gegaan... Hoe dan ook mocht het net niet zijn voor onze zondagploeg en met 0 op 6 moeten ze in de subtop even de rol lossen.

Topschutters na 24 november:
Toon Kuppens (8 goals)
Nick Verwaest (7 goals)
Toon Nuyts (7 goals)
Wannes Goris (4 goals)
Jo Verwaest (3 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Dries Van Gorp (2 goals)
Pieter Stessens (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Emas Van Beylen (1 goal)
Herman Hoskens (1 goal)
Jos Meeus (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Nick Leysen (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Thomas Goris (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Toon Wens (1 goal)