Artikel

Onze dames moeten nog 5 keer de wei in, KFCS I en KFCS elk nog 4 keer en de zondagploeg nog 9 keer. Die laatsten hebben dus nog wel wat tijd om hun doelstelling te realiseren, maar bij de zaterdagploegen komt de eindmeet in zicht.

Voor onze dames mag die eindmeet er stilaan gaan komen, want een heel seizoen aan de kop spelen kruipt toch in de hoofden. Als er dan nog een loodzware topper tegen Vlug Vooruit zich aandient, dan weet je dat je weer voor een pittige afspraak staat. Zo geschiedde ook, want na 23 minuten leek de match al gespeeld toen onze dames 0-3 in het krijt stonden. Duur puntenverlies dreigde, maar dankzij Lodie moesten we niet met 0-3, maar met 1-3 de rust in. Na de pauze probeerde Vlug Vooruit vooral om het tempo te breken, maar dankzij de wissels van de coaches nam KFCS de bovenhand. Ruth stuurde Lodie op weg naar de 2-3 en toen Jelte de 3-3 via de lat achter de doellijn legde, stond de Merksemse veer op breken. KFCS kon zijn moordende tempo niet houden en zo leek een puntendeling in de maak, maar Michelle besloot om een van haar befaamde corners op de kruin van Annelies neer te leggen en daar weet zij natuurlijk wel raad mee. De bezoeksters waren uitgeteld en Jelte maakte het helemaal af met een lobbal over de keepster. Nog 5 keer moeten we met volle focus de strijd aan gaan met onze tegenstanders en dan is het volgens mij tijd voor een groot feest!

Topschutters na 158 februari:
Jelte Staes (22 goals)
Michelle Van Gestel (21 goals)
Ruth Mattan (13 goals)
Lodie Schuurmans (11 goals)
Annelies Nuyts (10 goals)
Chelsea Vromans (2 goals)
Stien Loos (2 goals)
Valérie Crets (2 goals)
An Boons (1 goal)
Joyce Van Mechelen (1 goal)
Lisa Van Heurck (1 goal)
Sara Van Mechelen (1 goal)
Owngoal (3)

KFCS I was in oktober al uitgebekerd en mocht dus een weekend rust nemen om zich voor te bereiden dat ze hun bijgescherpte doelstelling (in plaats van strijden voor het behoud is het nu strijden voor een plek in de top 5) kunnen realiseren.

Topschutters na 15 februari:
Maarten Cuypers (10 goals)
Bert Wens (6 goals)
Emas Van Beylen (3 goals)
Jef Nuyts (3 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Lennart Driesen (2 goals)
Cedric Ruts (1 goal)
Dieter Vandendriessche (1 goal)
Dimitri Sels (1 goal)
Nick Leysen (1 goal)
Raoul Van Rooy (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Toon Kuppens (1 goal)

Hekkensluiter Cools moest na Schijf het volgende slachtoffer worden van KFCS III. Alleen is de derde ploeg en hekkensluiters dit seizoen geen ideale combinatie geweest (remember het puntenloze Welkom enkele maanden geleden). Vandaag speelde KFCS wel een goede wedstrijd in Balen, maar scoren lukte in de eerste helft niet (hoewel Tom M zijn doelpunt onterecht zag afgekeurd worden na vermeend buitenspel). Na de pauze opende Cools de score, maar Emas sloeg terug. KFCS leek op en over de thuisploeg te gaan, maar het was Cools dat met de overwinning ging lopen. Zuur en duur puntenverlies dus voor KFCS.

Topschutters na 15 februari:
Toon Nuyts (11 goals)
Nico Vanherck (6 goals)
Aaron Van Loon (3 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Nathan Jonckers (2 goals)
Ousmane Tall (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Denis Kokke (1 goal)
Geert Gaukema (1 goal)
Juul Tormans (1 goal)
Menno Sels (1 goal)
Pol Lasters (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Owngoal (1)

KFCS II stond zondag gepakt en gezakt klaar om richting Dessel te treken waar hekkensluiter Braberg wachtte. Een klein plasje op het veld was voor de ref echter genoeg om te beslissen dat de match niet doorgaat. Begrijpen wie begrijpen kan, maar soit. Gedane zaken nemen geen keer, dus we zullen op een ander moment eens terug naar daar moeten komen.

Topschutters na 16 februari:
Toon Nuyts (19 goals)
Nick Verwaest (12 goals)
Toon Kuppens (12 goals)
Jo Verwaest (4 goals)
Wannes Goris (4 goals)
Cedric Ruts (3 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Dries Van Gorp (2 goals)
Filip Boonen (2 goals)
Geert Gaukema (2 goals)
Pieter Stessens (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Emas Van Beylen (1 goal)
Herman Hoskens (1 goal)
Jos Meeus (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Maarten Cuypers (1 goal)
Nick Leysen (1 goal)
Raoul Van Rooy (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Thomas Goris (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Toon Wens (1 goal)
Wouter Wens (1 goal)
Owngoal (2)