DSC 8237

Ik was destijds vergeten om een klein verslag te maken van de laatste match van onze dames thuis tegen Nijlen. Op een staalhard veld probeerden we om de match in handen te nemen, maar ook Nijlen had blijkbaar punten nodig. Na 11 minuten klommen ze ook op voorsprong en wij kenden een bijzonder moeilijke voormiddag. Tegenscoren lukte niet in de eerste helft, maar na de pauze toonden we allemaal een heel ander gelaat en drukten we de bezoeksters terug op de eigen helft. Alleen was scoren nog altijd een helse opgave en toen we plots in het mes liepen en 0-2 achter stonden, beseften we dat het een moeilijke opgave zou worden. Tot Sara plots besloot om in dezelfde actie 2x de paal te fusilleren. Een eeuwenoude voetbalwet zegt dat wie zo'n kansen mist, het deksel vaak op de neus krijgt en dat was nu niet anders. Uiteindelijk kregen we de 0-3 nog binnen en sloten we de heenronde af met onze eerste wedstrijd waarin we niet konden scoren.

Loes Goor (1 goal)

Ondertussen lagen de nieuwjaarsfeesten achter ons en behoorde ook de (bijzonder geslaagde) Tja-fuif tot het verleden. Uitslapen was er voor onze zondagploeg echter niet bij, want de dag na de Tja-fuif maakten ze de verplaatsing naar Postel. Met de regen die de voorbije dagen was gevallen, vreesden we een zwaar veld, maar dat viel al bij al nog mee. De match begon wel moeilijk en van meet af aan besloot de man in het zwart om duidelijk aan te geven welke ploeg het meest van zijn sympathie kon genieten (en wij waren dat duidelijk niet)... We klommen nog wel op voorsprong via Nick, maar slikten al snel de gelijkmaker. Onder de rust probeerden we de gemoederen wat te bedaren, maar na de pauze besloot de wedstrijdleiding dat de show verre van gedaan was en werd het zelf met de minuut erger. Postel mocht tikken uitdelen zoveel ze wilden en van zo gauw wij nog maar naar een speler keken, besloot de 'ref' al om fout te fluiten. We verloren ons steeds meer in frustraties en zo kregen we uiteindelijk een 5-1 bolwassing te verduren.