DSC 4831

Dat is het minste dat we kunnen zeggen. KFCS I was vrijgesteld van de dienst, maar onze andere competitieploegen stonden voor zware uitdagingen, maar we moeten vaststellen dat ze deze allemaal tot een goed einde hebben gebracht.

Met een bezoek aan Arendonk Sport stonden onze dames voor een stevige start, wetende dat we in het verleden nog maar 1 keer konden winnen over de brug. Arendonk beschikte niet meer over de sterke ploeg van enkele jaren geleden en dat voelden ze in de eerste helft. Het kraakte langs alle kanten, maar KFCS toonde clementie door de kansen te laten liggen. Toen de thuisploeg eens over de middellijn geraakte, was het meteen raak. Op slag van rust straften ze paniekerig verdedigen van ons af en keken we na een sterke eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan. Panikeren deden we niet en toen Jelte op voorzet van Annelies en nadien Annelies zelf met een streep in de kruising de stand op 2-2 brachten, dachten we allemaal dat de tijd rijp was om erover te gaan ... ware het niet dat we op het uur opnieuw op een counter liepen en warempel 3-2 achter stonden. "We gaan hier toch geen punten laten liggen zeg?" sakkerde trainer Kris, maar met wat geslaagde positiewissels kantelde de partij. Aranka verscheen op het voorplan en met 2 geslaagde solo's in de zestien schoof ze eerst de 3-3 en 2 minuten later de 3-4 binnen. KFCS moest nog 10 minuten standhouden, maar dit bleek voor Arendonk de tik teveel en uiteindelijk sleepten we de eerste 3 punten van het seizoen binnen.

Topschutters na 23 september 2023:
Aranka Van den Eynde (2 goals)
Annelies Nuyts (1 goal)
Jelte Staes (1 goal)

KFCS III begon met een week uitstel aan hun seizoen en trok hiervoor naar Germeer. Winnen was hier nog nooit gelukt, maar voor alles bestaat er een eerste keer. KFCS voetbalde goed mee en uiteindelijk klommen ze via Alec op voorsprong. De scheidsrechter hield intussen de wedstrijd goed kort, maar volgens de aanwezigen leidde hij een zeer goede partij en dat mogen we hier ook zeker in de verf zetten. KFCS probeerde de voorsprong te consolideren, maar uiteindelijk viel dan toch de 1-1 en leek een puntendeling in de maak. Na deze gelijkmaker putte Germeer moed en moest keeper Wout regelmatig tussenkomen, maar hij deed dit met brio en schudde zelfs een mirakelsave uit z'n handschoenen. De puntendeling kwam er uiteindelijk niet, want Dimitri zette plots een rush in en haalde met links uit. De bal caprioleerde keurig in doel. Lennart zou misschien zeggen dat dit meer geluk dan kunnen was, maar alle aanwezigen bevestigden vorige zaterdag dat Lennart dat zeker niet beter zou gedaan hebben, integendeel zelfs! Zo begon KFCS het seizoen met een overwinning en die smaakte des te zoeter omdat het dus de eerste zege in Balen was.

Alec Sannen (1 goal)
Dimitri Sels (1 goal)

KFCS II moest nergens een brug over, want zij keken Schijf in de ogen in Retie. De groen-witten verloren vorige week van White Star, terwijl KFCS op karakter een punt uit de brand sleepte tegen Broekkant. De wedstrijd begon slecht voor onze rood-witten met een weggeefgoal na 6 minuten en Schijf was ook beter in het veldspel, maar KFCS geraakte ook aan kansen. Iets voorbij het half uur zorgde Emas voor de verdiende gelijkmaker en met deze stand trokken we de kleedkamer in. Na de pauze leek de thuisploeg ons dood te nijpen met 2 snelle goals, maar net als vorige week schraapte KFCS de moed terug bijeen en trokken ze opnieuw naar voor. Emas kwam een kwartier voor tijd voor doel te staan en schoof de 3-2 binnen. Schijf begon te twijfelen en KFCS rook bloed. 5 minuten voor tijd geraakte een corner niet weg en kopte Jo de bal terug voor doel. De in Schoonbroek wonende verdediger van Schijf raakte de bal niet goed en zag het leer in doel verdwijnen. Zo sloten beide ploegen deze stevige derby af met een 3-3 gelijkspel.