DSC 5263

... dat betekent zeker ook dat er respect moet zijn voor tegenstanders en scheidsrechters, maar dat wil ook zeggen dat het respect van 2 kanten moet komen! Waarom zeg ik dit? Omdat wat ik afgelopen weekend heb gezien en gehoord toch wat ver gaat. Ik ben het er volledig mee eens dat respect de basis is van alles, maar dan moet het van alle kanten komen.

Dit gezegd zijnde gaan we over tot de orde van de dag en we beginnen met de kraker van onze dames op het veld van het ongeslagen Bevel. Al na een paar minuten keken onze dames tegen een achterstand aan, maar panikeren deden we allesbehalve. We trokken zelfs het laken naar ons toe en Annelies zorgde kort voor de rust voor de intussen oververdiende gelijkmaker met een hard schot. Na de pauze bleef KFCS het commando voeren, maar scoren bleek een helse opgave. 20 minuten voor tijd schilderde Kelly een voorzet op de kruin van Annelies en met een gemeten boogbal vloerde ze de keepster van Bevel en stonden we eindelijk en oververdiend op voorsprong. Een minuut later verloor onze verdediging een mee opgerukte speelster echter uit het oog en stonden de bordjes weeral gelijk. Coach Kris ging alles of niets spelen en dat loonde ook, want 5 minuten voor het einde trok Sara naar doel. Eerst besloot ze op de keepster, maar de rebound ging wel binnen en zo leken we de stunt te forceren ... tot de scheidsrechter het nodig vond om een zuivere tackle op de bal van Kelly te bestraffen met een lachwekkende strafschop. Nanou kon haar frustraties niet meer de baas en mocht iets sneller dan de rest de douches gaan opzoeken, maar het oponthoud deed de thuisspeelster twijfelen en zij trapte het leer op de lat. Gerechtigheid was dus geschied en onze dames staan intussen op een gedeelde derde plaats op 2 punten van Lille United dat met 2-6 ging winnen op Beekhoek en op 4 punten van koploper Vlimmeren die Kontich C met 6-1 verpletterden.

Sien Gaublomme (1 goal)

KFCS III tankte vorige week het nodige vertrouwen met de winst thuis tegen Motorclub B en hoopte de goede lijn door te trekken op het veld van Belta, de kampioen van 4° afdeling vorig seizoen. Alleen liep er in de eerste helft het een en ander mis waardoor het aan de rust al 5-1 stond en de hoop op puntengewin al redelijk hard de kop was ingedrukt. In de tweede helft schraapte KFCS echter alle moed die ze nog hadden bijeen en konden ze snel 2 keer scoren. Ook troffen ze nog de lat en keerde de thuisverdediging nog een bal van de lijn dus het had nog hard kunnen spoken in Tessenderlo. Jammer genoeg kwam het niet zo ver en kreeg KFCS in het slot nog de overdreven 6-3 binnen. Volgende week wacht er opnieuw een kelderkraker voor onze rood-witten want dan krijgen ze bezoek van Welkom die afgelopen weekend hun eerste punten behaalden.

Alec Sannen (6 goals)
Jo Verwaest (2 goals)
Toon Nuyts (2 goals)
Viktor Heyns (2 goals)
Joran Van Eyken (1 goal)
Menno Sels (1 goal)

KFCS I trok naar de buren van Schijf Sport en wilde hun blazoen wat oppoetsen na de recente 0 op 9. Alleen keken ze na een handvol seconden al tegen een achterstand aan. Gelukkig sloeg de ploeg niet in paniek en trokken ze de scheve situatie nog recht dankzij 2 doelpunten van Jef Nuyts (de familie Nuyts was nogal productief afgelopen weekend); Jordi en Raoul. Schijf wist ook nog te scoren met een strafschop, maar jammer genoeg kunden ze hun puntenaantal niet aandikken en blijven ze hekkensluiter in 1° afdeling. KFCS van zijn kant vinden we nog steeds terug in de subtop en volgende week staan we voor een kraker van formaat met het bezoek van koploper Kempenzonen.

Tom Goris (1 goal)

Ook op zondagochtend trok de karavaan naar Schijf Sport en klom al snel op voorsprong via Toon N. Schijf sloeg heel snel terug, maar Tom M bracht KFCS opnieuw op voorsprong. De ploeg speelde goed mee (het is ooit heel anders geweest), maar plots begon de man in het zwart de aandacht op te eisen. Bij de 2-2 vertikte hij het om een overduidelijke haakfout op Stef af te fluiten en bij de 3-2 floot hij een belachelijke vrije trap na zogezegd handspel van Tom G. Het moet wel gezegd zijn dat de thuisspeler die vrije trap prachtig in doel trapte, maar het had nooit zo ver mogen komen natuurlijk. Toen Tom M bij een corner werd omver geduwd, nam de ref gelukkig wel z'n verantwoordelijkheid en wees hij naar de stip. Bert kweet zich perfect van z'n taak en zo konden we met een gelijke stand de rust in. Kort na de rust kwam KFCS opnieuw op achterstand, maar binnen de minuut veegde Jo die achterstand weer uit. Ook in de tweede helft was er iemand die zich nog eens in de kijker moest zetten: de 5-4 kwam er nadat de bal eerst 30 cm over de achterlijn was geweest; nadien ging een speler hard in duel met keeper Dennis en deed hij zichzelf heel wat pijn, maar de ref zag hier (als enige) een strafschop in en zo stonden we 6-4 achter. Alsof dat allesmaal nog niet genoeg was, mocht de thuisspits nadien in buitenspel doorgaan en de 7-4 binnenleggen. Ook besloot hij om elke vorm van protest van KFCS in de kiem te smoren met gele kaarten. Dat moet hij weten, maar toen ook de 8-4 nog viel leek het helemaal voorbij. Tom G scoorde in het slot nog de 8-5, maar bij deze vooroorlogse uitslag bleef het jammer genoeg.