DSC 3555

Op een vrij warme vrijdagavond trokken onze dames richting Gierle waar Lille United hen opwachtte. Van de eerste minuut vloog de thuisploeg er stevig in en dat resulteerde al snel in de openingsgoal toen een hard schot over keepster Jinse in doel zoefde. KFCS moest bekomen van deze snelle tik en had enorm veel moeite om grip op de match te krijgen. Uiteindelijk sloeg de thuiskeepster aan het blunderen en Lodie nam het cadeau in dank aan. Nadien bleef de wedstrijd verder gaan aan een strak tempo, maar goals vielen er in de eerste helft niet meer te noteren. Met 2 verse krachten op het veld begon KFCS steviger aan de tweede helft en op het uur trapte Lodie de 1-2 op het bord. Nog een half uur controle proberen te houden, maar na 2 minuten konden we van dat plan al afstappen toen de thuisploeg wat twijfel achteraan bij ons afstrafte. In het slot scoorde Lodie nog een derde keer, maar de scheidsrechter keurde deze goal terecht af voor buitenspel. Aan de overkant moest onze verdediging ook een aantal keer vol aan de bak, maar we konden ons uiteindelijk allemaal wel vinden in deze billijke puntendeling.

Op zaterdagnamiddag trok een mengeling van KFCS I en KFCS III naar Retie om de buren van Schijf partij te geven. Rik opende al snel de score, maar na een counter uit het boekje kon de thuisploeg gelijkmaken. Nadien sloop er aan beide kanten wat afval in het spel, maar om orde op zaken te kunnen stellen besloot Jordi om eens van ver uit te halen en de bal belandde uiteindelijk recht in de kruising. Schijf was aangeslagen en KFCS kon de voorsprong vasthouden tot aan de rust. Na de pauze schoot de thuisploeg het beste uit de startblokken, maar keeper Dennis bedreigen bleek te veel gevraagd. KFCS kon uiteindelijk ook het evenwicht herstellen, maar doelpunten konden we niet meer noteren en zo wonnen onze nieuwe trainers ook hun tweede voorbereidingswedstrijd en kunnen ze met vertrouwen toewerken naar de seizoensopener tegen Hoekske.