DSC 2896

Op een warme vrijdagavond trokken de heren richting Retie waar Den Berg hen verwachtte voor de eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. KFCS kwam 1-0 achter, maar via Rik sloegen ze voor de rust nog terug tot 1-1. Het was een aangenaam kijkstuk met kansen aan beide zijden, maar scoren lukte niet meer voor de rust. Na de pauze lukte de thuisploeg wel de 2-1 en nadien volgde ook nog de 3-1. KFCS was echter allesbehalve onder de indruk en trok naar voor. Uiteindelijk was het Viktor die opnieuw voor de aansluiting kon zorgen en Toon N zette de stand zelfs opnieuw in evenwicht. Verder kwamen beide ploegen niet meer en zo bleven ze steken op een billijk 3-3 gelijkspel waar iedereen mee kon leven.

Nog geen 24 uur later ging in Kortijnen de deur van onze kantine open want ook de dames begonnen aan de voorbereiding met een vriendschappelijke wedstrijd tegen de buren van Arendonk Sport. Aangezien het al goed heet was en de zon fel brandde, onderbraken we elke helft voor een drankpauze. Dat gaf nieuwbakken trainer Kris de kans om 4 keer z'n opstelling volledig door elkaar te gooien. Onze dames speelden goed mee maar keken na 24 minuten al tegen 0-2 aan. Een van onze aanwinsten, Sien, wist een foutje van de Arendonkse doelvrouw af te straffen en terug voor de aansluiting te zorgen, maar kort voor en kort na de rust leek Arendonk de match te hebben beslist. Coach Kris drukte echter iedereen op het hart om te blijven voetballen, want ondanks de 1-4 achterstand brachten we verzorgd voetbal op de mat. Gelukkig hebben we nog steeds Lodie rondlopen bij ons en in 5 minuten bracht ze de score terug gelijk. Het werd zelfs nog beter toen Bo vlak voor de laatste drankpauze van ver de 5-4 op het bord schoot. Arendonk wist niet wat hen overkwam en in de slotminuten ramde Annelies de 6-4 eindstand op het bord en kwamen we allemaal met een tevreden gevoel van het veld.