DSC 5890

Onze dames stonden opnieuw voor een loodzware opdracht thuis tegen co-leider Zammel. De bezoeksters waren met een duidelijk plan naar Kortijnen gekomen en na 10 minuten keken onze dames al tegen een 0-2 achterstand aan. Nadien loste Zammel de gas een beetje en KFCS gaf eigenlijk bijzonder weinig weg, maar sloeg er zelf ook niet in om gevaarlijk te worden. Kort na de pauze viel de 0-3 en leek de match gespeeld, maar dat was buiten Michelle gerekend. Annelies stuurde haar weg en ze dropte de bal rustig in de hoek en we hadden terug een match. Onze hoop op een stunt werd evenwel meteen terug de kop ingedrukt en uiteindelijk gingen we nog met stevige 1-5 cijfers onderuit.

Het was een sportieve wedstrijd, maar het moet me toch even van het hart dat ik het bijzonder jammer en pijnlijk vond dat deze match dan moet worden overschaduwd door een misselijkmakende actie van de bezoekende afgevaardigde. Hij vond het bij een 1-4 stand nodig om onze kapitein Annelies een gele kaart aan te naaien die nergens op sloeg. Zij vroeg even verzorging aan de zijlijn en bleef speciaal op het veld staan, maar op een of andere manier had hij gezien dat ze naast het veld zou gestaan hebben. Het probleem was echter dat hij de enige was die dat had gezien, maar de scheidsrechter vond het nodig om hier geel voor te trekken. Ik zou hier mijn mening over kunnen geven, maar ga het beleefd houden en ik zal me beperken tot te zeggen dat ik dit van een dermate laag niveau vond. Als je dit soort trucken nodig hebt in een match die je al lang gewonnen hebt, dan vind ik dat echt droevig voor het voetbal waar iedereen in de eerste plaats komt om zich te amuseren.

Topschutters na 2 oktober:
Annelies Nuyts (1 goal)
Michelle Van Gestel (1 goal)
Ruth Mattan (1 goal)
Sara Van Mechelen (1 goal)

KFCS I verloor vorig weekend nipt op het veld van Kempenzonen en kreeg met Claridge vandaag een nieuwe Desselse tegenstander tegenover zich. Het matchbegin was rustig, maar toen Dieter de score opende, sloeg de vlam ook meteen in de pan. Claridge sloeg terug, maar dankzij Rik klom KFCS weer op voorsprong. Achteraan bleven er echter gaten vallen en de bezoekers wisten hier opnieuw van te profiteren. Na de pauze werd het nog erger toen Claridge warempel op voorsprong kwam na een counter en plots moest ook de ref nog een hoofdrol komen opeisen door fouten te fluiten die er geen zijn en andere zaken onbestraft te laten. Hoe dan ook liet KFCS zich ook meeslepen in een spel van frustraties en dit speelde in de kaart van Claridge die de match rustig uittikten en hun eerste zege van het seizoen boekten.

Topschutter na 2 oktober:
Dieter Vandendriessche (1 goal)
Jef Nuyts (1 goal)
Rik Berens (1 goal)

KFCS III kreeg een weekend rust voorgeschoteld aangezien Schoorhei had beslist om niet naar Kortijnen af te zakken. Zo begint de derde ploeg wel met een keurige 6 op 6 (en een match minder) aan het seizoen. Goed bezig mannen!

Toon Nuyts (3 goals)
Jo Verwaest (1 goal)
Tom Meeuwssen (1 goal)

Het grootste spektakelstuk vonden we nog op zondagochtend toen KFCS II bezoek kreeg van Heikneuters. Er daagde al geen scheidsrechter op, dus nam Adrian zijn verantwoordelijkheid om de match in goede banen te leiden. De match ging aan een bij wijlen hels tempo op en af, maar Heikneuters openden wel de score. Nick V stelde op het half uur orde op zaken, maar concentratieverlies bij een corner zorgde ervoor dat Heikneuters met een voorsprong konden gaan rusten. Coaches Marc & Marc drukten hun spelers op het hart dat ze moesten blijven vechten en Jo had die boodschap goed begrepen door kort na de rust gelijk te maken. Toon N bracht KFCS voor het eerst in de match op voorsprong, maar opnieuw sloegen de bezoekers terug. Voor het uur konden we de 3-4 ook nog noteren, maar KFCS bleef knokken. Deze keer lieten Heikneuters Jo alleen staan met een corner en het stond 4-4. In het slot leken de bezoekers met de zege aan de haal te gaan, tot een bezoeker vlak voor de lijn een mogelijke goal van Robin met zijn arm tegenhield en de scheidsrechter naar de stip wees. In minuut 94 schonk Toon K de thuisploeg dus nog een onverhoopt punt.