DSC 0245

Voor onze dames brachten de doelpunten heel wat op, want zij wisten Davo Puurs in eigen huis te vloeren. De bezoeksters hijgden in onze nek want ze stonden maar 1 punt achter. Als we bovenaan wilden blijven meedraaien, was winnen eigenlijk een must. De eerste helft verliep echter redelijk stroef van beide kanten en met vloeiend combinatiespel slingerde Davo Puurs toch eens door onze verdediging en wisten ze de score te openen. KFCS was echter allesbehalve onder de indruk en trok naar voor. Sien vertrok op de flank (misschien in buitenspel, ik weet het niet zeker) en bracht de bal voor doel waar Annelien de 1-1 voorbij de keepster duwde. Na de pauze kwam Sara voor doel te staan en onze topschutster liet deze kans natuurlijk niet liggen. Intussen had ze ook haar mouwen opgestroopt en volgens trainer Kris was dit het signaal dat er nog een goal in aantocht was. Deze uitspraak bleek niet uit de lucht gegrepen, want een kwartier voor het einde rolde Sara de bezoekende verdediging op en schoof ze de 3-1 tegen de touwen. Zo bleven de punten al bij al verdiend in Kortijnen.

Loes Goor (1 goal)

In Mol Achterbos bracht KFCS I een bezoek aan Flurky dat na een aarzelende start begonnen was aan een inhaalmanoeuvre in het klassement. KFCS van zijn kant heeft de top al lang moeten laten gaan, maar zag nu ook de subtop op kousenvoeten wegsluipen dus om de aansluiting te behouden was winnen eigenlijk redelijk noodzakelijk. Blijkbaar speelde de ploeg zeker geen slechte wedstrijd en volgens de aanwezige supporters (ik was er zelf niet bij) was een puntendeling zeker correct geweest, maar dan moet je uiteraard wel zelf je kansen afwerken en zeker geen goals gaan weggeven zoals er nu wel is gebeurd want dan blijf je achter met 0 punten. Het is nog te vroeg om te zeggen dat we naar onder moeten kijken, maar volgende week op het veld van Hoekske is het zeker geen slecht idee om nog eens te proberen om te stunten.

Owngoal (1)

KFCS III begon vorige week goed, maar liep uiteindelijk toch tegen een pandoering aan tegen De Kroon. Vandaag op het veld van VK Kolonie wilden ze het anders aanpakken, maar opnieuw keken ze snel tegen een achterstand aan. Snel kwamen ze op gelijke hoogte, maar opnieuw duwde VK Kolonie het gaspedaal in en keek KFCS plots tegen een 3-1 achterstand aan. Boeken dicht en op naar volgende week? Ik dacht het niet, want op karakter sleepte KFCS zich terug in de match en dit keer werd hun vechtlust ook gedeeltelijk beloond met een 3-3 gelijkspel.

Alec Sannen (8 goals)
Toon Nuyts (5 goals)
Viktor Heyns (3 goals)
Jo Verwaest (2 goals)
Joran Van Eyken (1 goal)
Menno Sels (1 goal)

Op zondagochtend stond de match van onze zondagploeg tegen nieuwkomer Het Vervolg in het teken van het plotse overlijden van Filip Boonen. De ploeg wilde Filip eren met een mooi resultaat tegen deze ploeg uit Ravels, maar toch kwamen ze 0-1 achter na balverlies in onze verdediging. Toon N stelde gelukkig snel orde op zaken en toen de bezoekende keeper aan het klungelen ging, leken we te gaan rusten met een voorsprong ... tot in de laatste minuut van de eerste helft de bezoekers toch terug gelijk konden maken. In de tweede helft klom Het Vervolg opnieuw op voorsprong, maar toen Nick een corner van Toon binnenkopte, stonden de bordjes weer gelijk. In het slot van de match kreeg KFCS nog een penalty. Coach Marc zette Pol achter de bal, maar de keeper kon z'n penalty stoppen. Toon fusilleerde nog de lat, maar scoren lukte geen van beide ploegen nog.