DSC 8200

Na de zure puntendeling van vorige week op Beekhoek moesten onze dames snel hun rug rechten om vandaag hekkensluiter Antwerp Girls partij te geven. De bezoeksters waren maar met 10 speelsters naar Kortijnen afgezakt en keken na een kwartier al tegen een 2-0 achterstand aan. Klus geklaard dachten we, maar plots viel de Schoonbroekse motor helemaal stil en de bezoeksters konden de stand via ex-speelster Ruth zelfs op 2-2 brengen. Ze hielden ook stand tot aan de rust en ook na de pauze sloeg KFCS er niet in om de motor op gang te brengen. Iedereen vreesde voor nieuw dom puntenverlies, maar uiteindelijk sloeg Annelies erin om KFCS opnieuw op voorsprong te brengen. Dit was de slag te veel voor de bezoeksters, zeker toen ze tegen nog 2 snelle goals van Sara aanliepen. Sien kreeg uiteindelijk het laatste woord in deze doelpuntenkermis en zo mocht KFCS gelukkig toch 3 punten bijschrijven.

Sien Gaublomme (1 goal)

3 punten is iets waar KFCS III ook al een heel seizoen op zit te wachten en vandaag diende zich een prachtige opportuniteit aan met het bezoek van het nog puntenloze Motorclub B. KFCS had de match meteen in handen en na 7 minuten opende Alec de score, maar binnen 5 minuten sloeg Motorclub terug. Geklungel van de bezoekende keeper zorgde ervoor dat Joran KFCS opnieuw op voorsprong bracht, maar 3 minuten later kon keeper Wout zich ook opnieuw omdraaien. Viktor ondernam dan maar een nieuwe poging om KFCS met een voorsprong de rust in te krijgen, maar een minuut later was de ploeg er weer aan voor de moeite. In de tweede helft kwam Tom M in de ploeg op de laatste man en we moeten met z'n allen zeggen dat hij zich daar bijzonder sterk van z'n taak heeft gekweten (zelfs tot z'n eigen verbazing). Kort na de rust kreeg KFCS een lichte penalty en weer was het Alec die kon scoren. 2 minuten later beging Joran aan de overkant een even lichte penaltyovertreding en weer stonden de bordjes gelijk. KFCS moest toch even bekomen van deze tegengoals, maar ook Motorclub kon moeilijk z'n wil opleggen. Het begon er steeds meer op te lijken dat beide teams zich tevreden moesten stellen met een puntendeling, maar dat was zonder Viktor gerekend die een kwartier voor tijd de 5-4 op het bord zette. Motorclub scoorde in het slot nog tegen, maar de scheidsrechter keurde de goal af voor buitenspel tot woede van de spelers en de bezoekende afgevaardigde, die achter de omheining mocht gaan afkoelen. KFCS trok de overwinning uiteindelijk over de meet en zette de bezoekers al meteen op 4 punten.

Alec Sannen (4 goals)
Jo Verwaest (2 goals)
Viktor Heyns (2 goals)
Joran Van Eyken (1 goal)
Menno Sels (1 goal)
Toon Nuyts (1 goal)

KFCS I tankte vorige week in de beker wat vertrouwen op GSK en wilde vandaag dat vertrouwen gebruiken om CSC Barrier over de knie te leggen. De bezoekers begonnen echter sterk aan de partij en iets voor het half uur openden zij ook de score. Tom G bracht de stand terug in evenwicht, maar in de laatste 5 minuten liep KFCS nog 2 keer in het mes en besefte iedereen dat ze nog voor een loodzware tweede helft stonden. KFCS begon echter sterk aan die tweede helft en op het uur bracht Emas de spanning helemaal terug met een knappe goal. Toen 6 minuten later Jef N de bordjes helemaal terug gelijk zette, dacht iedereen dat ze er nu op en over zouden gaan, maar een kwartier voor tijd liep KFCS opnieuw tegen een dodelijke counter van CSC Barrier. Toen Raoul 10 minuten voor tijd nog terecht rood pakte, was het helemaal voorbij. De late rode kaart van de bezoekende verdediger kon hier helaas ook niets meer aan veranderen.