DSC 5622

Onze dames waren afgelopen weekend vrij en zo konden ze bekomen van de 5-0 pandoering die ze afgelopen woensdag op het veld van Netezonen moesten slikken. Ondanks de vele tegengoals konden we toch terugkijken op een degelijke partij. Ik weet dat dit raar klinkt, maar we hebben met moment echt goed voetbal laten zien, maar de paar kansen die we kregen konden we helaas niet verzilveren.

Loes Goor (1 goal)

Ook KFCS III kreeg een weekend rust van de bond zodat ze zich verder mentaal konden voorbereiden op de belangrijke clash met Motorclub B volgende week.

Owngoal (1)

KFCS I stond voor een belangrijk moment in de degradatiestrijd. Winst op het veld van Gerheide betekende dat de ploeg terug wat vrijer kon ademen en de eerste kansen waren ook voor KFCS, maar Jef miste 2 keer jammerlijk. Toen de thuisspits iets voor het half uur duidelijk in buitenspel naar doel mocht en kon scoren stonden we in plaats van 0-1 voor plots 1-0 achter. Nog geen man overboord dachten we, maar toen in de tweede helft de andere thuisspits ook in buitenspel mocht doorgaan en Nathan hem aanliep, kreeg onze laatste man z'n 2de geel en tot overmaat van ramp ging de vrije trap ook nog binnen. Plots pakten de donkere wolken zich helemaal samen en toen de 3-0 viel, was het voorbij. De 3-1 van Lars leek ons even terug wat hoop te geven, maar die werd ook even snel terug weggehaald met de 4-1. In het slot viel dan ook nog de 5-1 en kort nadien maakte de inconsequent leidende scheidsrechter een einde aan het drama van Balen. KFCS ziet Gerheide naast zich komen in het klassement en hopelijk dringt intussen bij iedereen het besef door dat de volgende wedstrijden op CSC Barrier en thuis tegen Schijf echt van levensbelang worden als de ploeg nog een kans wil maken op een verlengd verblijf in 1° afdeling.

Owngoal (1)

Op zondagochtend kreeg KFCS II bezoek van W. Spin. KFCS kon mits winst en verlies van Ten Aard een mooie zaak doen in het klassement en toen Thomas na een kwartier de bal in de kram ramde, was de score meteen geopend. 't Spin sloeg echter snel terug, maar toen Lars de 2-1 binnenkopte stonden we weer op voorsprong. Alleen gaf KFCS deze voorsprong op slag van rust weer weg en meteen na de pauze stonden we zelfs op achterstand. Hier moesten we even van bekomen, maar met een vrije trap zette Lars de bordjes weer gelijk. Gelegenheidsspits Guy R besloot om ook z'n duit nog in het zakje te doen door de 4-3 te scoren, maar opnieuw liet onze verdediging zich ringeloren en weer stond het gelijk. KFCS probeerde terug naar voor te trekken, maar de vermoeidheid kroop her en der in de benen en we leken ons te moeten tevreden stellen met een draw, zeker toen de ref een duidelijke penaltyfout voor ons niet floot en nadien nog 2 keer ten onrechte een aanval van ons affloot voor zogezegd buitenspel. In het slot kon Wannes zich doorzetten en zag hij Jens opduiken voor doel. Deze binnentikker kon hij niet meer missen en Guy R zette uiteindelijk de kers nog op de taart zodat de punten verdiend in Kortijnen bleven.