DSC 5611

Wat was jou mening over het afgelopen seizoen van je ploeg?

Met de geforceerde en niet-gewenste promotie naar 3e afdeling vorig seizoen als 3e in de competitie het jaar ervoor, was het al op voorhand duidelijk dat het geen makkelijk seizoen zou worden. Daar kwam nog eens bij dat de centrale as met ervaring vervangen moest worden, Daan, Nathan, Menno en Robin, toch jarenlange steunpilaren van de derde ploeg, moesten worden vervangen aangezien zij een stapje hogerop gingen.

Ik kreeg er echter een bende jonge, zotte en gedreven veulens voor in de plaats. Omdat dit opbouwen van een ploeg een jaarlijks fenomeen is voor KFCS 3, hebben we echter nooit gepanikeerd.

Ook al kregen we in de eerste wedstrijden van het seizoen dikwijls ons korfke meer dan vol, vanaf match 1 was de sfeer in de ploeg super.

Een memorabel weekend in de Ardennen volgde, waarover we hier niet hoeven uit te wijden wegens champion fermée, en ook het samenspel werd beter en beter.

Ondanks dat de reeks voor ons te hoog lag, hebben we toch vaak mee gespeeld en met een beetje meer geluk in zowel de afwerking als in het verdedigen, hadden we hier en daar zeker nog punten kunnen sprokkelen.

Ondanks dat het sportief een van de minste jaren van KFCS 3 was, was het een topjaar qua teamgeest en plezier, dus eigenlijk wat de derde ploeg betekent!

Wat was voor jou het hoogtepunt van het afgelopen seizoen?

Onze verste verplaatsing naar de Welkom, traditie wil dat deze met de bus gebeurt, waar we dan ook nog eens onze 2e overwinning van het jaar konden vieren. We scoorden vlot, we gaven weinig tot geen kansen weg, we vierden alsof we kampioen waren, KFCS 3-style! In de kantine op de Welkom zijn ze nu nog hun geld aan het tellen. En volgend seizoen gaan we weer naar daar met de bus, dus wie in is voor een voetbalfeestje, zorg dat je erbij bent.

Een ander hoogtepunt was het gelijkspel dat we behaalden op Kolonie, op karakter kwamen we daar na 3-1 achter te staan nog terug tot 3-3, wat toen ook weer gevierd werd als een overwinning!

Wat was voor jou het dieptepunt van het afgelopen seizoen?

De promotie naar 3e afdeling, een reeks te hoog voor ons, waar onze jonge, onervaren ploeg onder de voet werd gelopen door vooral de ervaring die andere ploegen wel hadden.

Waar moet je ploeg de ambitie leggen voor volgend seizoen?

Een zorgeloos seizoen waarin we verder groeien als ploeg met als resultaat een plekje in de rangschikking tussen plaats 3 en 6, play-off 1 laten we zeggen. En vooral veel feestjes en plezier na de match, dat we blijven zingen maar nu ook regelmatig na een winstpartij!

Bedankt Tom voor je antwoorden en veel succes volgend seizoen!