DSC 1588

Onze dames kregen vorige zaterdag een uitgelezen kans om een gooi te doen naar de zesde plaats in de rangschikking. Antwerp Girls moesten naar Arendonk en de kans bestond dat ze daar zouden verliezen, maar dan moesten onze rood-witten eerst winnen op het kunstgrasveld van Heikant Berlaar. Alleen kende de ploeg een collectieve offday en de thuisploeg, gesteund door een persoonlijk drama voor het zoontje van de keepster, was veel vinniger dan KFCS. Na iets meer dan een half uur keken we al tegen een 3-0 achterstand aan en in de tweede helft werd het nog erger. Lodie scoorde in de slotminuut nog, maar veel meer dan een doekje voor het bloeden was dit ook niet.

Sara Van Mechelen (1 goal)

KFCS I speelde gastheer voor Hoekske, dat ongeslagen aan de leiding stond. De eerste kans was voor KFCS, maar scoren lukte nog niet. Beide ploegen hadden nogal wat last van de wind waardoor grote kansen uitbleven. Iets voorbij het kwartier wist Hoekske te scoren en na 35 minuten ging de bal voor hen op de stip na een lichte fout. Gelukkig trapte hun speler op de lat, maar op slag van rust liep KFCS toch tegen een dubbele achterstand aan. Hoekske probeerde KFCS in de tweede helft helemaal dood te knijpen, maar toen Lars scoorde, kwam de spanning meteen terug. 7 minuten voor het einde volgde de beslissende minuut: de bezoekende keeper dook een trap van Lars uit de hoek en een paar seconden later werd het aan de overkant 1-3. In het slot viel nog de overdreven 1-4 waardoor Hoekske nog wat verder wegliep van z'n achtervolgers en KFCS wat ter plaatse blijft trappelen.

Menno Sels (1 goal)

KFCS III moest dit weekend niet aan de bak. Enkele andere ploegen wel, maar dit had geen gevolgen voor onze plaats in het klassement.

Nathan Jonckers (1 goal)

Op zondagochtend kreeg KFCS II bezoek van Postel. Enkele weken terug wonnen we verdiend op hun veld met 1-3, dus rekenden we vandaag ook op de winst. Alleen was dat makkelijker gezegd dan gedaan, want KFCS speelde zo ongeveer z'n slechtste wedstrijd van het ganse seizoen. KFCS grossierde vooral in slechte passes en had veel last met de wind. Toen de bal op de stip ging, kregen ze de uitgelezen kans om toch op voorsprong te komen, maar Toon N faalde en nadien konden we de ambulance bellen voor de bezoekende keeper. Op het uur kwamen de bezoekers op voorsprong en toen leek het alsof de thuisploeg op z'n volgende nederlaag afstevende. Gelukkig konden we rekenen op Tom M die na een corner de bal over de lijn tikte. Met een puntendeling konden we ook niet tevreden zijn, maar gelukkig konden we rekenen op Jef D die de 2-1 binnentrapte. Zo konden we finaal toch nog 3 punten bij op onze teller schrijven en mocht KFCS II een mooie 12 op 12 laten optekenen.