Gert speech

Tradities moeten we in ere houden en dus vierden we op zaterdag 3 februari in Zaal 7 ons jaarlijkse teerfeest. 1 van de tradities op het teerfeest is de jaarlijkse toespraak van de voorzitter. Ook dit jaar was het zo ver en nam Gert Wens, mét leesbril op, het woord:

Hoi iedereen

Tijd voor de State of the Union van onze club maar eerst toch nog een dik applaus voor de mannen van de keuken. T was weer dik in orde!

Zoals de oudjes onder ons wel weten, geef ik dus elk jaar een overzicht van het voorbije jaar. Meestal met een speech maar da’ s ook al met een toneeltje een liedje of ne quiz geweest. We hebben ooit zelf video’s gemaakt waarin winkels overvallen werden, interviews met voetbalinternationals enz. We hebben daar ooit veel tijd ingestoken. Wegens gebrek aan tijd en inspiratie is deze speech tejust geschreven, maar als je hoopt dat ‘m dan korter is, dat is niet het geval. 😊

Ik heb het net efkes bekeken en de oudste speech die ik terug vind is deze van 2004. Exact 20 jaar geleden dus en de eerste regel was toen: “We zijn met z’n velen vandaag! Ik begrijp dat wel, er is een damesploeg bijgekomen en de hormonen van de oudere spelers en ex-spelers doen hun werk.”

Dus, da wil zegen dat we dit jaar met een jubileum zitten. Onze damesploeg bestaat 20 jaar!!! Adrian, onze vaste afgevaardigde van de laatste jaren, is iets in mekaar aan ’t steken naar ’t schijnt.

Wat ik nog over de toenmalige damesploeg lees, is dat Patrick Peeters de trainer was en dat hij veel ruglast had. Waarvan die last kwam, staat er niet bij. Onze dames speelden toen nog geen competitie maar wonnen bijna al hun matchen. Als we dan vergelijken met de damesploeg van nu…Zij doen het ook niet slecht maar zijn in hun resultaten wel veel wisselvalliger. Er worden veel goals gemaakt en van alle kanten maar ze krijgen ook zo veel goals tegen. Hier is nog werk aan de winkel. Op training dames? Bij de 5 eerste zou toch jullie ambitie moeten zijn?

In samenwerking met KBSK Retie zijn we dit seizoen ook opnieuw begonnen met meisjesjeugd. Trainer Kris is daar met veel enthousiasme aan begonnen en ondertussen zijn het er al een 15-tal. Hopelijk groeit dit aantal nog en kunnen we binnen een tweetal seizoenen echt met meisjesjeugdploegen in competitie starten.

Dames winfie 1

Wat ik nog lees in die speech van toen is dat de eerste ploeg net als vandaag met een verjonging van de kern zat. Er werd vooraf zelfs gevreesd voor degradatie, toen van tweede naar derde klasse. Ook wel een beetje zoals nu. Toen liep het uiteindelijk beter dan verwacht en eindigde ze nog op de 7de plaats. Hopelijk lukt ons dat dit seizoen ook. Het gevaar is nog niet geweken maar ze zijn op goede weg. Trainer Poelie en T2 Maarten doen er samen met afgevaardigde Gust in ieder geval alles aan om dat te bereiken. Da’s in ieder geval de opdracht voor de eerste ploeg: Niet degraderen en….de volgende bekermatch winnen tegen de mannen van Geel. ’ t Zijn maten van onze Seppe en die komen met een bus af. De kassier weet het nog niet maar winnen is een vat van de club!

Wist je dat onze eerste ploeg ook een jubileum heeft? Allé, ’t is dit seizoen exact 10 jaar geleden dat zij kampioen speelden in eerste afdeling. Ook tijd voor een feestje!

KFCS I

Over de tweede ploeg schreef ik dat ze het seizoen daarvoor, in 2003 dus, als allerlaatste geëindigd waren, maar dat doordat er wat spelers van de 1ste ploeg waren bijgekomen ze dat seizoen als 5deeindigden.

Dus zondagsjotters … werk aan de winkel hé. Hoewel ik moet toegeven dat de vaste versterking vanuit de 1ste ploeg eerder beperkt is. Hier zijn Marc en Marc en ook Adrian de drijvende krachten.

KFCS II

Wat schreef ik toen over de derde ploeg? Just niks want op dat moment was er geen derde ploeg. Die was gestopt in 2001 en terug opgericht in 2014 … euh ook 10 jaar geleden. Feestje dan???

Onze 3de ploeg, spijtig genoeg, konden veel spelers niet aanwezig zijn vandaag maar die er wel zijn gingen dat compenseren blijkbaar. Tom en Toon doen daar schitterend werk. Ze hebben er echt een ploeg van gemaakt. Vorig jaar nog gedegradeerd, was ook wel verwacht, maar nu toch weer aan een mooi seizoen bezig. Wisselvallig begonnen maar nu volop in stijgende lijn, uitgezonderd vandaag. De 5de plaats ligt nog binnen de mogelijkheden.

KFCS III

Ik lees ook nog dat we onze voorzitter van toen (Jean Meyers) zouden voordragen voor de trofee van Sportverdienste van de gemeente Retie. Hij heeft die trofee toen ook gewonnen. Tja, toen hadden ze nog respect en deden ze nog van alles voor de voorzitter hé! Nu rijden ze die overhoop 😊!

Veel plezier allemaal deze avond!!