Foto website

Op vrijdag stond normaal de wedstrijd KFCS III-Broekkant gepland, maar aangezien de bezoekers geen elftal op de been konden brengen besloten ze om forfait te geven.

Op zaterdagnamiddag begonnen onze dames aan hun bekercampagne met een thuiswedstrijd tegen reeksgenoot Zoersel. De bezoeksters vloerden gelegenheidskeepster Loes en klommen op voorsprong, maar binnen de minuut kopte Hanne de gelijkmaker binnen. Toen Annelies een prima corner van Lodie binnenkopte stonden we zelfs op voorsprong, maar onze honger was allesbehalve gestild. Kort na de pauze diepte Annelien de score verder uit en toen moest de grote Schuurmansshow nog beginnen... Tussendoor wist Zoersel onze 2de gelegenheidskeepster Lisa te verschalken met een hard schot, maar nadien liepen ze wel tegen een loepzuivere hattrick van Lodie aan. In het slot van de match fusilleerde Bo eerst nog de lat, maar 5 minuten voor affluiten kreeg ze toch het laatste woord en stond een alleszeggende 8-2 overwinning op het scorebord. Wat we zeker ook moeten vermelden is dat onze dames echt wel knap voetbal brachten en dit doet het beste verhopen voor de toekomst!

Rond etenstijd kregen de heren van KFCS I bezoek van de B-reserven van Zwaneven. Ook hier begon de match met een snel doelpunt van Rik en na 20 minuten verdubbelde diezelfde Rik de score (er hing blijkbaar een geur van buitenspel van De Mol aan dit doelpunt, maar de scheidsrechter had het niet gezien). KFCS had makkelijk controle en op slag van rust opende Emas zijn rekening van het seizoen. Na de pauze duurde het welgeteld 16 seconden voor Zwaneven opnieuw een opdoffer van Rik te verwerken kreeg. Uiteindelijk konden zij ook tegenscoren, maar opnieuw Emas en Cedric duwden het mes nog wat dieper in de wonde. In de slotseconden straften de bezoekers nonchalant uitverdedigen van KFCS nog af, maar verder kwamen ze ook niet meer en zo won KFCS verdiend na een mooie pot voetbal.