DSC 5262

Vraag dat maar aan onze damesploeg want zij stonden vorige zaterdag na 20 minuten voetballen 2-0 voor thuis tegen Netezonen. Ook had de ploeg alles onder controle dus niemand vermoedde wat er nog zou komen... Alleen pakten donkere wolken zich symbolisch samen boven ons plein en op 3 minuten zag KFCS z'n voorsprong verdwijnen en stond het in 3 dolle minuten plots 2-2. Dit hielden we vast tot aan de rust, maar na de pauze duwde Netezonen het gaspedaal nog wat steviger in en moesten we nog meer achteruit. Een pluim op de hoed van onze 12 heldinnen is wel dat ze allemaal zijn blijven strijden en werken voor elkaar. Netezonen versierden heel wat kansen, maar geen enkele wilde nog binnen gaan waardoor we het hielden op een billijke puntendeling.

Topschutters na 1 oktober 2022:
Bo Van Herck (3 goals)
Annelien Jacobs (1 goal)
Hanne Annendyck (1 goal)
Sara Van Mechelen (1 goal)

Mocht je schrik hebben van onze damesploeg, dan mag je ook aan KFCS III gaan vragen wat ik bedoel met bovenstaande titel, want ook zij kunnen er over meespreken. Na 2 kansloze nederlagen was het thuis tegen Broekkant eigenlijk al een beetje van moeten en Menno had die boodschap duidelijk goed begrepen. KFCS leek echter niet goed te weten wat ze met deze voorsprong moesten aanvangen, want her en der leek wat paniek in de rangen te sluipen en de ploeg kroop alsmaar verder achteruit. Toen Jo in de tweede helft de voorsprong verdubbelde, ging er dan ook een grote zucht van opluchting door het Jean Meyersstadion. Met een slechte terugspeelbal bood Viktor de bezoekers echter de aansluitingstreffer aan dus het beloofde nog een lang half uur te worden. KFCS leek de eerste seizoenszege over de streep te trekken, maar 5 minuten voor affluiten liepen ze toch nog tegen de gelijkmaker aan waardoor beide ploegen zich moesten tevreden stellen met 1 punt.

Jo Verwaest (1 goal)
Menno Sels (1 goal)

KFCS I leeft op een wolk met een perfect rapport en keek met Gerheide een tegenstander in de ogen die nog geen punt wist te behalen. In 2 minuten zetten Rik en Maarten de bezoekers ook op een dubbele achterstand, maar concentratieverlies achteraan zorgde ervoor dat keeper Wout O de bal ook uit z'n netten mocht gaan halen. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden leek er van paniek geen sprake bij KFCS en toen de bal op de stip ging, kon Lars de score verder uitdiepen, maar hij faalde jammerlijk. Even later ging de bal echter opnieuw op de stip en Maarten diepte de score wel verder uit. In de tweede helft hield KFCS controle, maar toch kon Gerheide opnieuw tegenscoren en zo vreesden we voor een warm slot. Alleen maakte de ref nadien een klein foutje door een speler van Gerheide te trakteren op z'n 2de gele kaart, maar het probleem was dat hij z'n eerste nog niet had gekregen... Protest hielp echter niet dus stonden de bezoekers met 10 en uiteindelijk kregen ze nog doelpunten van Emas, Nathan (vanop eigen helft) en Cedric te slikken. Zo blijft KFCS I samen met Kempenzonen aan de leiding met het maximum van de punten.