DSC 3513

Onze dames maakten een nieuwe start met een vernieuwde kern en een nieuwe trainer. Ze kenden een goede bekercampagne en ook in de competitie was er van degradatiezorgen allesbehalve sprake. Na een maand competitievoetbal konden we 11 op 18 voorleggen en hingen we in de subtop van de rangschikking. In november was het eerlijk verdeeld met 2 zeges en 2 nederlagen, waarvan de eerste thuisnederlaag sinds 11 december 2021. In december verloren we 3 punten nadat Antwerp Girls wegens te veel forfait uit de competitie waren genomen en wonnen we nog 1 keer thuis, maar nadien leek het vat voor 2022 af met een onnodige 0 op 6 tot gevolg. Deze heeft momenteel nog geen verregaande gevolgen, want de sfeer is nog altijd goed en we houden de subtop nog altijd in het vizier.

2022 2023 7

Ook KFCS I maakte een nieuwe start met enkele nieuwe spelers en een nieuwe technische staf. We kunnen hun heenronde opdelen in 3 stukken: de start; het midden en het einde. Het begin was ijzersterk met 9 op 9 en sommigen dachten al dat we dit seizoen konden meestrijden voor de prijzen. Alleen kwam er nadien wat zand in de machine met 0 op 9. Tussendoor plaatsten we ons nog wel voor de 2de ronde van de Beker van de Kempen, maar dat was geen topprioriteit voor ons. In november bleef KFCS meer van z'n pluimen verliezen, maar met 4 op 12 haakten ze hun wagonnetje toch nog aan bij de middenmoot. Dat wagonnetje moest de middenmoot echter ook lossen na 0 op 6 in december en plots staat de ploeg op 3 punten van de degradatiestreep. In plaats van meedoen voor de prijzen zal het nog een helft knokken worden om niet verder weg te zakken in het degradatiemoeras.

2022 2023 6 B

KFCS III maakte vorig seizoen de overstap naar 4de naar 3de afdeling, maar zagen in de zomer een aantal sterkhouders vertrekken naar KFCS I en moesten hun kern aanvullen met nieuwe spelers. Dit lukte wel, maar het duurde even voor iedereen op mekaar ingespeeld geraakte. Met 1 op 18 konden we niet spreken van een geslaagde start, maar toch stond de ploeg niet laatste want er waren ploegen die nog slechter waren gestart dan wij. Uiteindelijk konden we eind oktober onze eerste (en tot nu toe enige) overwinning van het seizoen noteren en in de laatste match voor Nieuwjaar haalden we nog een punt op verplaatsing, maar tussendoor gingen de overige matchen allemaal verloren. De ene match wat meer verdiend dan de andere, maar het feit is wel dat het in 2023 moeilijk zal worden om het behoud nog te realiseren, maar ik wil hierbij nog eens sterk benadrukken dat dit zeker geen schande is voor hen.

2022 2023 4

KFCS II blijft vasthouden aan z'n tradities en schoot ook dit seizoen als een dieselmotor uit de startblokken. 0 op 12 was echter wel een zwaar verdict, want er waren matchen waarin ze wel meer hadden verdiend. Gelukkig kregen ze eind oktober wel loon naar werken, maar nadien stokte de motor wat in de toppers. November was wel een productieve maand met 2 overwinningen en een onnodige nederlaag, maar intussen kwamen we in de buik van het klassement wel tussen de mensen terug te staan. In december voegden we nog 4 punten bij op onze teller, maar omdat het op den duur een beetje hard begon te vriezen, besloot de bond eieren voor z'n geld te kiezen en ze lasten de laatste speeldag af, hoewel onze dames in de voormiddag wel hadden gevoetbald en de meeste pleinen waarschijnlijk wel bespeelbaar zouden zijn (wat hard, maar met het gepaste schoeisel kan je je hier normaal wel tegen wapenen), maar goed. De keuze is gemaakt en we moeten ons daarbij neerleggen.

2022 2023 3