DSC 2942

Na de rammeling in Kontich wilden onze dames hun blazoen oppoetsen met een thuiszege tegen 's Gravenwezel-Schilde. Makkelijk zou het niet worden en toen er geen scheidsrechter opdook konden we uiteindelijk Patrick Peeters overtuigen om de honneurs waar te nemen. In het openingskwartier had KFCS al tegen een 0-3 achterstand kunnen aankijken, maar dankzij Valérie bleef het 0-0. Toen de bezoekende storm ging liggen was de eerste kans voor de thuisploeg meteen raak. Ruth opende de score en toen Lodie de stand op 2-0 zette beseften de bezoeksters dat ze met een probleem zaten. Dat probleem werd nog groter toen Ruth opnieuw wist te scoren en zo stond het tegen alle verwachtingen in 3-0 aan de rust. Kort na de pauze leek de match gespeeld toen opnieuw Ruth defensief geklungel afstrafte, maar niets was minder waar. 13 minuten na de 4-0 stond het warempel 4-3 en plots geloofden de bezoeksters in een nieuwe stunt. De bezoekende keepster bood Michelle echter de 5-3 op een presenteerblaadje aan, maar opnieuw liet KFCS zich ringeloren en 20 minuten voor tijd werd het 5-4. Hier bleef het echter ook bij en zo wisten onze dames de 0 van de tabellen weg. Volgende week in de derby op Arendonk hopen ze verder door te schuiven naar de middenmoot.

Topschutters na 19 september 2020:
Ruth Mattan (3 goals)
Lodie Schuurmans (1 goal)
Michelle Van Gestel (1 goal)

KFCS III en KFCS I trokken voor de volgende match van de voorbereiding naar de buren van Schijf Sport. In de eerste helft van de match van KFCS III konden de bezoekers nog goed stand houden en trokken ze met een 2-2 tussenstand de rust in. Telkens kwam KFCS op achterstand, maar dankzij Tom M en Toon W sloegen ze ook elke keer terug. Na de pauze maakten enkele jongere spelers van Schijf hun opwachting en plots kapzeisde het Schoonbroekse schip. Schijf diepte stelselmatig de score uit tot 6-2, maar Pol wist er nog 6-3 van te maken. Keeper Dennis keepte een goeie match, maar mocht in het slot nog een zevende keer de bal uit zijn netten gaan halen.

KFCS I kreeg een ander Schijf tegenover zich dat in de hele match welgeteld 2 kansen kon versieren. Wim moest zijn kunnen tonen op een gevaarlijk schot, maar toen had Jef N er al 0-1 van gemaakt. Maarten W maakte er op het half uur 0-2 van en KFCS beperkte zich tot controlevoetbal. Schijf was niet bij machte om nog veel terug te doen en in de tweede helft ging het op hetzelfde niveau verder: KFCS controleerde en de thuisploeg probeerde vooral de schade te beperken. Dat lukte niet helemaal want Jef N wist nog een tweede keer te scoren en zo de 0-3 eindstand vast te leggen.

KFCS II trok naar de buren van Den Berg in de hoop om de 0 ook van de tabellen te vegen. In het eerste half uur had KFCS het moeilijk met het helse tempo dat de thuisploeg ontwikkelde, maar net toen de bezoekers beter in de match zaten sloeg de thuisploeg en stonden we 1-0 achter. KFCS had in de eerste helft nog recht op een penalty, maar de nieuwe scheidsrechter was precies weer met andere randzaken bezig en weigerde om te fluiten. Na de pauze wist Jef N te scoren en daar waren we allemaal heel blij mee ... tot we zagen dat hij de bal voorbij Dennis had gewerkt in plaats van voorbij de keeper van Den Berg. Met nog een kwartier te spelen schilderde Jo de bal perfect op het hoofd van Mathias en die wist de aansluitingstreffer staalhard in doel te koppen. KFCS beukte op de Retiese muur, maar deze weigerde volledig te barsten en opnieuw beet KFCS dus in het zand.