DSC 4478

Op een zonnige zaterdagochtend trokken 11 moedige dames richting Hombeek. Daar aangekomen stelden we vast dat de thuisploeg ook slechts 11 speelsters ter beschikking had en we wisten dat we nog wat hadden recht te zetten uit de heenmatch. We begonnen ook goed, maar echt uitgespeelde kansen kregen we niet meteen. De thuisploeg echter ook niet, tot ze een vrije trap recht in de haak trapten en plots ging het snel en keken we aan de pauze tegen een 3-0 achterstand aan. Met vernieuwde moed begonnen we aan de tweede helft, maar met 2 duidelijke buitenspeldoelpunten kon Hombeek de score nog opdrijven en zo leek het alsof onze dames kansloos waren hoewel dit allesbehalve het geval was.

Topschutters na 11 maart 2023:
Sara Van Mechelen (16 goals)
Annelies Nuyts (9 goals)
Annelien Jacobs (3 goals)
Bo Van Herck (3 goals)
Hanne Annendyck (3 goals)
Sien Gaublomme (3 goals)
Esther Van Gorp (2 goals)
Loes Goor (1 goal)

KFCS I trok naar de Boerentang waar leider Kempenzonen allesbehalve op z'n sterkste aan de aftrap stond. Dat liet zich ook merken in het spelbeeld want KFCS was in grote delen van de match de betere van de thuisploeg. Alleen stonden beide keepers pal op pogingen aan beide kanten, maar toen KFCS de paal raakte leek het alsof de openingsgoal er zat aan te komen. We kwamen nog korter bij die goal, maar de wedstrijdleiding boorde ons een terechte strafschop na handspel door de neus en zo moesten we genoegen nemen met een puntendeling. Toen later op de avond het nieuws binnen sijpelde dat zowel Schijf als Gerheide hun match wonnen, beseften we allemaal dat we nog lang niet uit de degradatiezorgen zijn, maar dit punt moet ons wel moed geven voor de komende weken.

Topschutters na 11 maart 2023:
Rik Berens (9 goals)
Jef Nuyts (8 goals)
Lars Van Herck (6 goals)
Cedric Ruts (4 goals)
Maarten Cuypers (4 goals)
Jordi Raeymaekers (3 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Mathias Maes (2 goals)
Menno Sels (2 goals)
Bert Wens (1 goal)
Nathan Jonckers (1 goal)
Raoul Van Rooy (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Owngoal (1)

KFCS III weet sinds vorige zaterdag nog eens wat winnen is, want op het kunstgrasveld van Welkom vierden ze hun tweede seizoensoverwinning. Mathematisch blijft de redding nog mogelijk en deze zege moet hen veel vertrouwen schenken. Meer ga ik er niet over zeggen, want ere wie ere toekomt, er is een verslag van deze match onderweg en dat zullen we deze week publiceren zodat de derde ploeg ook eens in de spotlight komt te staan.

Topschutters na 11 maart 2023:
Toon Nuyts (12 goals)
Alec Sannen (11 goals)
Viktor Heyns (3 goals)
Jo Verwaest (2 goals)
Joran Van Eyken (1 goal)
Menno Sels (1 goal)
Nico Vanherck (1 goal)
Quinten Staquet (1 goal)
Owngoal (1)

KFCS II wist niet goed wat ze moesten verwachten van hun bezoek aan Kempenzonen. We vreesden dat ze de heenmatch nog niet waren vergeten en dat ze een ijzersterk elftal aan de aftrap zouden brengen, maar toen we onze ogen goed uitwreven, zagen we dat er aan de overkant maar 9 spelers klaar stonden. Uiteindelijk kwamen er nog 2 spelers opdagen, maar toen stond KFCS al 0-1 voor na een doelpunt van Toon K (en vooral een flater van de keeper). Kempenzonen raakten 1 keer de paal, maar wij raakten 2x de lat en 1x de paal dus het overwicht was wel voor KFCS. Na de pauze kwamen Kempenzonen echter met verse moed het veld op en de 0-2 van Jo viel niks te vroeg. Na deze goal brak de Desselse veer en dankzij Toon N; Wout O en een sterk keepende Dennis konden we de score nog opdrijven tot 0-4 en ook onze derde clean sheet van het seizoen vieren.

Topschutters na 12 maart 2023:
Toon Nuyts (16 goals)
Nick Verwaest (7 goals)
Jo Verwaest (5 goals)
Tom Meeuwssen (4 goals)
Guy Raeymaekers (3 goals)
Rik Berens (3 goals)
Bert Wens (2 goals)
Jens Stessens (2 goals)
Lars Van Herck (2 goals)
Lennart Driesen (2 goals)
Thomas Goris (2 goals)
Tom Goris (2 goals)
Toon Kuppens (2 goals)
Wannes Goris (2 goals)
Filip Boonen (1 goal)
Jef Dierckx (1 goal)
Jordi Raeymaekers (1 goal)
Wout Ooms (1 goal)
Owngoal (1)