DSC 1710

Vorige week was er voornamelijk droefenis te noteren bij onze Schoonbroekse ploegen, maar dit weekend was het toch gans anders. Geen enkele ploeg beet in het zand, maar de beoogde 12 op 12 kwam er ook niet...

Onze dames beten de spits af thuis tegen Zoersel en wilden maar wat graag de nederlaag van vorige week doorspoelen. Binnen de eerste minuut liet Jelte de netten al trillen, maar Zoersel toonde dat ze ook konden voetballen. Gevaar kwam er echter niet meteen uit voort. Toen na de pauze Michelle de score verdubbelde en even later Annelies de boeken dicht deed, was de match gespeeld. Jelte en Michelle scoorden beiden nog een keer en allicht zullen zij een pittige strijd uitvechten over wie zich dit seizoen topschutster van de damesploeg mag noemen.

Owngoal (1)

KFCS I stond onder immense druk na een 1 op 12 en wist dat ze vandaag tegen Red Star maar 1 optie hadden: winnen! Toen Dimitri in de zestien in de fout ging en de bezoekers vanop de stip er 0-1 van maakten, vreesden sommigen het ergste. Niets was minder waar, want nog voor de rust stelden Toon K, Maarten C en Bert orde op zaken. 3-1 was het aan de rust en hier was weinig tot niets op af te dingen. Na de pauze bleef de stand lang op het bord staan, maar uiteindelijk nam Dieter de laatste twijfels weg en bezorgde hij KFCS wat meer ademruimte. De strijd is echter nog lang niet gestreden, maar dit is al een eerste stap in de goede richting!

Maarten Cuypers (2 goals)
Bert Wens (1 goal)
Dieter Vandendriessche (1 goal)
Jonas Nijs (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Toon Kuppens (1 goal)

De voorlaatste in de stand, FC Cools, mocht voor KFCS III normaal geen probleem vormen. Enfin, dat dachten we toch want de bezoekers speelden goed mee in Kortijnen en klommen ook op voorsprong. Aan de rust stond die 0-1 nog steeds op het bord, maar Tom M zette in het begin van de tweede helft de bordjes weer gelijk. Erop en erover dan? Nee, want na defensief getwijfel klom Cools opnieuw op voorsprong. Opnieuw leek KFCS op weg naar averij tot Toon N zich achter een vrije trap zette en deze keurig via de paal tegen de netten duwde. Het venijn zat nog bijna in de staart na handspel van Stef, maar keeper Juul hield de penalty tegen en redde zo nog een punt voor onze rood-witten.

Toon Nuyts (3 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Nathan Jonckers (1 goal)
Nico Vanherck (1 goal)
Ousmane Tall (1 goal)

Onze zondagploeg dan die vorige week schipbreuk leden bij de buren van Den Berg. Zij kregen met Braberg de puntenloze hekkensluiter uit de zondagreeks over de vloer. Ze wilden zich niet laten verrassen en namen de match snel in de handen. Wannes zette meteen de toon en Toon K volgde zijn voorbeeld. Nick liet zich echter niet onbetuigd en weer Toon en Wannes zorgden voor een comfortabele ruststand. Toen Herman er na de pauze meteen 6-0 van maakte, was het laatste sprankeltje hoop bij Braberg (voor zover dat er nog was) meteen weg. In het slot duwde Thomas het mes nog wat dieper in de wonde en zo mocht Braberg met het schaamrood op de wagen en een 7-0 pandoering huiswaarts keren.