DSC 1590

Normaal moest het voetbalweekend vrijdag beginnen met de derby van onze dames tegen Arendonk, maar helaas is de match nooit gestart omdat de thuisploeg kampte met een personeelstekort.

Topschutters na 9 februari 2024:
Sara Van Mechelen (16 goals)
Aranka Van den Eynde (15 goals)
Lodie Schuurmans (13 goals)
Annelies Nuyts (8 goals)
Jelte Staes (6 goals)
Sien Gaublomme (4 goals)
Bo Van Herk (3 goals)
Eva Bernaerts (3 goals)
Eef Theeuwes (1 goal)
Esther Van Gorp (1 goal)
Kelly Van den Broeck (1 goal)
Loes Goor (1 goal)

Dan maakten we op zaterdagnamiddag maar de start met de kelderkraker tussen KFCS I en W. Spin. Beide ploegen moesten eigenlijk winnen en de bezoekers begrepen dit het beste omdat ze na 1 minuut al op voorsprong klommen na mistasten in onze verdediging. KFCS was even van slag, maar probeerde nadien de match in handen te nemen. Iets voorbij het half uur belandde een vrije trap in de zestien van de bezoekers en de bal bleef hangen. Emas was het meest alert en joeg de intussen verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Na de pauze was het meer duels uitvechten en glijden op ons nat veld dan voetballen, maar met een loeiharde vrije trap en een uitgespeelde counter sloeg 't Spin een gat van 2 doelpunten en begon de situatie redelijk problematisch te worden voor KFCS. Zeker toen we een poging van Emas op de kruising zagen belanden en een kopbal van Jef net naast zagen gaan. In het slot kregen we nog een penalty na een fout op Lennart en Lars zette deze keurig om, maar de gelijkmaker zat er niet meer in en zo leed KFCS duur en zuur puntenverlies tegen een rechtstreekse concurrent.

Topschutters na 10 februari 2024:
Rik Berens (7 goals)
Jef Nuyts (4 goals)
Lennart Driesen (3 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Nico Vanherck (2 goals)
Alec Sannen (1 goal)
Dimitri Sels (1 goal)
Jarno Dockx (1 goal)
Maarten Cuypers (1 goal)
Mathias Maes (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Owngoal (1)

KFCS III had ook wat recht te zetten na de afgang in Mol Sluis vorige week, maar met de komt van SK Van Broekhoven (de huidige derde in de rangschikking) beseften we dat we opnieuw voor een loodzware opgave stonden. De match begon meteen stevig en na een kwartier klommen de bezoekers op voorsprong. Ze dachten dat ze waren gelanceerd, maar Toon N bracht de thuisploeg weer in de match en met een rake vrije trap gingen ze zelfs op en over de bezoekers. Op slag van rust kregen ze echter een nieuwe tik met de gelijkmaker, maar niets was verloren. In de tweede helft moest de thuisploeg alsmaar verder achteruit en toen de 2-3 viel, leek het alsof het licht uitging bij ons. Gelukkig kregen we een levenslijn van de scheidsrechter die het doelpunt annuleerde voor een fout op keeper Juul. Van Broekhoven reageerde furieus en verloor alsmaar meer de greep op de match. Jente profiteerde hier optimaal van door de 3-2 binnen te schuiven en in het slot kon ook Alec nog scoren en zo bleven de punten onverwacht toch in Kortijnen.

Topschutters na 10 februari 2024:
Alec Sannen (12 goals)
Toon Nuyts (12 goals)
Quinten Staquet (7 goals)
Andres Driesen (1 goal)
Brent Van Herck (1 goal)
Dimitri Sels (1 goal)
Jente Dresselaerts (1 goal)
Jonas Hooyberghs (1 goal)
Viktor Heyns (1 goal)

Met W. Spin kreeg ook onze zondagploeg een elftal tegenover zich waartegen alles mogelijk is. Ons veld had nog wat water moeten slikken en lag er nog zwaarder bij dan op zaterdag. De bezoekers klommen op voorsprong, maar Toon N en Thomas stelden snel na elkaar orde op zaken en zo gingen we gevleid met een voorsprong rusten. Na de pauze namen de bezoekers het heft in handen en ook nu moesten we achteruit kruipen. Doordat de spitsen van 't Spin niet efficiënt waren, bleef de voorsprong lang staan, maar uiteindelijk viel de gelijkmaker toch. De bezoekers kregen vleugels en op het einde klommen ze zelfs op voorsprong. Een zure nederlaag dreigde, maar uiteindelijk sleepte Toon nog een gelijkspel uit de brand met z'n tweede van de voormiddag.

Topschutters na 11 februari 2024:
Toon Nuyts (7 goals)
Bert Wens (4 goals)
Rik Berens (4 goals)
Tom Meeuwssen (4 goals)
Pol Lasters (3 goals)
Stef Van de Perre (3 goals)
Alec Sannen (2 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Lennart Driesen (2 goals)
Thomas Goris (2 goals)
Andres Driesen (1 goal)
Brent Van Herck (1 goal)
Cedric Ruts (1 goal)
Jens Stessens (1 goal)
Jo Verwaest (1 goal)
Lukas Broeckx (1 goal)
Niel Hannes (1 goal)
Wannes Goris (1 goal)
Owngoal (1)