Artikel

Nu de nieuwsjaarsfeesten en de (wederom geslaagde) Tja-fuif achter ons liggen is de tijd rijp om over te schakelen op de orde van de dag: voetbal. Onze ploegen doken allemaal met een goed gevoel de winterstop in en ze hoopten vooral dat ze dit goede gevoel konden behouden in de eerste match van 2020 (voor onze zondagploeg al de tweede match).

Beginnen doen we met onze damesploeg, want zij stonden meteen voor een loodzware opdracht op het veld van Horendonk, de derde uit de rangschikking. Met de klapper Vlug Vooruit (vierde) tegen Beekhoek (tweede) in de namiddag wisten we dat we vandaag misschien een goede zaak konden doen, maar dan moesten we eerst met een gehavende ploeg gaan winnen in Essen. Niet evident, aangezien zij de heenmatch allicht ook nog niet vergeten waren. De thuisploeg startte ook furieus, maar kansen kregen ze niet. Toen KFCS het evenwicht herstelde, moest Horendonk de greep wat lossen. Aan de rust stond het nog steeds 0-0, maar na de pauze sloeg de vlam in de pan. Ruth zag geen aanspeelpunt en besloot dan maar om het leer in de kram te trappen en 5 minuten later sloeg Michelle de hoop van Horendonk helemaal aan diggelen. De thuisploeg werd wanhopiger met de minuut en vroeg dan maar wat hulp aan de ref (die voor het overige een goede partij floot, maar op het einde toch meeging in het bitsige verhaal van de thuisploeg). Dit leverde hen nog de 1-2 op, maar verder kwamen ze niet. De champagne mag in Essen minstens nog 1 seizoen in de ijskast, want een titelviering zal er voor hen niet bij zijn. Eerlijk: als onze keepster in de ganse wedstrijd 1 redding moet doen, dan ben je in mijn ogen ook geen titelkandidaat...

Dames winnen

De eerste ploeg trok naar het verre Lommel om CSC Barrier partij te geven. In Kortijnen kwamen ze verdiend winnen, maar vandaag hadden ze altijd minstens 0-2 moeten achter staan. Alleen sloeg KFCS er niet in om de netten te doen trillen en toen de thuisploeg er een eerste keer door kwam, was het meteen bingo. Op slag van rust werd het zelfs 2-0 en na de pauze liep de thuisploeg uit tot 3-0 en was de match gespeeld. In het slotkwartier kreeg KFCS nog een strafschop welke Bert keurig omzette en eigenlijk hadden ze nog recht op een penalty, maar de ref besloot dat 1 strafschop voldoende was. Hoe dan ook kon KFCS terugkijken op een geslaagde wedstrijd waarin efficiëntie het codewoord bleek te zijn.

KFCS I verliest

De derde ploeg bracht een bezoek aan Germeer. De ploeg uit Balen won de heenmatch in ons eigen stadion met 2-3, maar over die match is nadien nog veel gezegd geweest. Vorig seizoen liep het op dit veld echter helemaal mis voor onze derde ploeg (8-0), maar deze keer leek het anders te gaan toen we 0-2 voor kwamen. Alleen bleek de ref over niet zo'n geweldige dag te beschikken, want of Germeer nu buitenspel liep of niet, die regel telde blijkbaar niet meer. Elke keer als ze konden scoren, werd de goal goedgekeurd zodat ze in totaal 8 keer wisten te scoren. We gaan er echter op vooruit, want 4 keer wisten we dit keer zelf te scoren (3x via Toon N en ook Aaron stond nog eens aan het kanon).

KFCS III struikelt

En dan onze zondagploeg nog. Zij begonnen vorige week al aan hun terugronde op het verzopen veld van Postel. In de eerste helft hadden sommige spelers nog wat last van Tja-fuifinitis, maar toch opende Toon N de debatten. Postel sloeg nog terug, maar weer dankzij Toon gingen we toch met een voorsprong rusten. Na de pauze kwamen Cedric en iets dat voor Jo moest doorgaan op het plein en dat rendeerde meteen. Cedric dolde met z'n tegenstander en legde de match in een definitieve plooi. Jo, de plaatselijke laatste man en opnieuw Cedric zorgden uiteindelijk nog voor een dik verdiende 1-6 zege.

Die zege moest vertrouwen geven om Bosvlinders partij te geven. Jawel, dezelfde Bosvlinders die op speeldag 2 een punt kwamen halen aan de Kortijnse Weg nadat KFCS 5-2 voor kwam. Vandaag waren we 5 minuten bezig of Toon N had opnieuw 2 keer gescoord. Concentratieverlies (en een sterke tegenstander) brachten de score echter terug op 2-2. Toen de laatste man van Bosvlinders zijn eigen doelman vloerde, leken we de rust te halen met een voorsprong, maar opnieuw wisten Bosvlinders tegen te scoren. Na de pauze ging het plots nog wat sneller en wist de thuisploeg 2 keer te scoren zodat de match op het uur gespeeld was. Of toch niet, want Wouter bracht weer spanning met de 5-4 (zijn eerste van het seizoen). Toen Toon N de 5-5 op het bord zette, haalde iedereen opgelucht adem en leken we tevreden met een puntendeling. Coach Marc consolideerde dit punt en liet zijn laatste 2 wissels op de bank zitten, maar Toon was nog niet tevreden en in het slot schoof hij de 5-6 langs de keeper. Dat noemen ze dan: "op een diefje de 3 punten meenemen".