DSC 3907

6 op 9 is een goede start voor onze dames in 2de provinciale en met Weelde kregen ze een zware brok voor de kiezen. In de voorbereiding kwamen de blauw-witten nipt winnen in Kortijnen, maar vandaag hoopten we toch op een resultaat. Dat resultaat leek na 20 minuten ver weg toen niet doortast genoeg verdedigen 2 keer genadeloos werd afgestraft, maar iets voorbij het half uur stelde Lodie orde op zaken. Zo leek het tot aan de rust ook te blijven, tot de bezoekende spits Valérie (en de hele verdediging verraste) met een goal uit een heel scherpe hoek. Kort na de rust zette Michelle de bordjes weer in evenwicht en toen Lodie KFCS op voorsprong bracht, leek de stunt in de maak ... tot 5 minuten voor het einde Weelde nog gelijkmaakte. Hier bleef het ook bij en iedereen kon zich wel vinden in deze puntendeling.

Topschutters na 3 oktober 2020:
Lodie Schuurmans (6 goals)
Ruth Mattan (3 goals)
Michelle Van Gestel (2 goals)
Esther Van Gorp (1 goal)

KFCS I speelde gastheer voor Bosvlinders. Door het forfait van Hoekske konden onze rood-witten over de Mollenaren springen in de strijd om de vijfde plaats, maar dan moesten ze eerst de mannen van de Hessie kloppen. Normaal geen makkelijke opdracht, maar vandaag was het letterlijk piece of cake. De bezoekers schoten op alle vlakken zwaar tekort en keken na 21 minuten al tegen een 4-0 achterstand aan. De 4-1 was niet meer dan een doekje voor het bloeden, want na de rust duwde KFCS Bosvlinders helemaal onder de grond. De bezoekers wisten nog 1 keer te scoren, maar hun keepers (ze wisselden in de match van doelman) mochten nog 6 keer de bal uit hun netten gaan halen en zo stond er een vooroorlogse 10-2 eindstand op het scorebord.

Toon Kuppens (1 goal)

KFCS III wilde graag ook nog eens proeven van de overwinning en ze hadden met Welkom Boys nog een rekening openstaan na de 5-1 blamage uit de heenmatch. Jo bracht de thuisploeg ook op voorsprong, maar de bezoekers wisten vrij snel gelijk te maken. KFCS moest even van deze tik bekomen, maar op slag van rust slalomde Tom eens door de verdediging en rond de keeper om dan in een leeg doel de 2-1 te leggen. In de tweede helft ebde het voetbal weg bij de thuisploeg en kwamen de bezoekers meermaals opzetten. KFCS leek de overwinning toch over de streep te trekken, maar in het slot van de match viel dan toch de onvermijdelijke 2-2.

Owngoal (1)

Onze dames waren redelijk blij met hun gelijkspel en KFCS III eigenlijk niet, maar KFCS II zou op voorhand in bloed tekenen voor een gelijkspel op Schijf. De technische staf moest puzzelen, maar kreeg uiteindelijk toch een deftige ploeg op het veld die helaas toch op achterstand kwam. De keeper van Schijf toonde echter wat medelijden met de bezoekers en zo kon Nick snel gelijkmaken. Schijf klom iets voorbij het half uur opnieuw op voorsprong, maar vlak voor de rust kopte de mee opgerukte Jef Dierckx de 2-2 staalhard binnen. Na de pauze drong Schijf nog aan, maar het was bij hen ook niet meer zo gestructureerd als in de eerste helft en KFCS hield al bij al eenvoudig stand. Even leek de ref ons nog de das om te doen met een goedkope penalty, maar de ingevallen Schijf speler ramde de bal over het doel van Dennis. Zo sleepte de zondagploeg een onverhoopt punt uit de brand bij de buren van Schijf en zo is de 0 meteen van de tabellen geveegd.