DSC 5267

Na een degelijke voorbereiding veegden onze dames simpel de vloer aan met Lentezon in de 1° ronde van de Beker van Antwerpen. In eigen huis scoorden ze maar liefst 12 keer en konden ze ook de 0 houden. Die overwinning bracht ons in de tweede ronde tegenover eersteprovincialer Hoogstraten. Met 10 moedige krijgers begonnen we aan de match, maar al snel slikten we de 1-0. Gaandeweg diepte de thuisploeg de score verder uit tot 4-0 en tot overmaat van ramp verloor KFCS nieuwkomer Helena met een knieblessure. Onder de rust kwam Esther gelukkig nog aan zodat we de tweede helft terug met 10 konden spelen. Esther stond een paar minuten op het veld of ze schoof de 4-1 al binnen na mistasten in de thuisverdediging. Ondanks dat we in de numerieke minderheid waren, voetbalde KFCS echt goed mee, maar grote kansen afdwingen bleek te moeilijk. In het slot slikten we nog de 5-1, maar alle goede punten die we hebben gezien in deze wedstrijd moeten we meenemen naar de eerste competitiematch vrijdag op het veld van Flandria.

KFCS I kwam dit weekend niet in actie want zij halen de thuismatch tegen Krabbers in op zaterdag 14 december.

De start van een nieuw seizoen gaat altijd gepaard met een gezonde portie stress en dit keer is dat bij KFCS III niet anders. De scheidsrechter blies op z'n fluitje en we waren vertrokken. Het beloofde alvast een spannede partij te worden in de derby tegen Broekkant. Vanaf minuut 1 zetten we met de gehele ploeg hoog druk en toonden we duidelijke overmacht. De laatste pass kwam er net niet uit langs Schoonbroekse kant en de eerste kansen waren voor de tegenstanders. Doelman Juul wist telkens schitterend te redden en maakte meteen een statement. Helaas moesten we dan toch als eerste weer aan de aftrap staan toen Broekkant een eerste keer het net wist te raken met een schot vanuit de 2de lijn. KFCS liet het hoofd niet hangen en ging verder waar ze gestart waren. Andres (a.k.a. de Spanjaard) wist een eerste keer doelgevaar te creëren toen hij op schitterende wijze 3 tegenspelers achter zich liet en op de doelman afstuimde. Helaas bleef de prachtige inspanning niet beloond. Een paar minuten later was het dan toch prijs. Viktor gaf een balletje tussendoor op Andres die de ruimte inliep. Een strakke voorzet op Menno betekende de gelijkmaker en dit was het keerpunt in de wedstrijd. Nog geen 5 minuten later verstuurde kapitein Nico een gelijkaardige bal op Alec die zonder twijfelen het leer binnenwerkte. Met deze ruststand zaten we in een mooie uitgangspositie en na de pauze ging Alec opnieuw op doel af, maar hij kon net niet besluiten. Kort nadien liepen we in het Arendonkse mes en stonden de bordjes weer gelijk. Dit gaf Broekkant opnieuw meer moed en met een diepe bal achter de verdediging klommen ze weer op voorsprong. Wout lanceerde nadien Viktor, maar die besloot op de uitgekomen doelman. Nadien viel nog de 2-4 die razendsnel werd gevolgd door de 2-5 en als toemaatje tikte Sander de 2-6 ongelukkig voorbij Juul. Kop omhoog en volgende week op het veld van Red Star moeten we de positieve zaken uit deze match (die er zeker waren) gebruiken om er opnieuw vol voor te gaan.

Topschutters na 14 september 2024:
Alec Sannen (1 goal)
Menno Sels (1 goal)

Op zondagochtend begon KFCS II aan hun seizoen thuis tegen Heikneuters. De thuisploeg nam de match in handen en kreeg ook dotten van kansen via Toon K; Toon N en Jo, maar geen van hen kon er een verzilveren. We zagen allemaal het spreekwoordelijke deksel eraan komen, maar gelukkig lukte het iets na het half uur wel voor KFCS. Brent slingerde de bal voor doel en deze schoot door tot bij Jo die met een beheerste schuiver eindelijk de ban kon breken. Het moeilijkste leek gedaan, maar kort nadien liet KFCS zich achteraan ringeloren en stond het weer gelijk. Na de pauze klommen Heikneuters zelfs op voorsprong en zag het er vrij penibel uit voor KFCS. Coach Marc besloot in te grijpen en met enkele frisse krachten hoopten we het tij te kunnen keren. Uiteindelijk hadden we wat hulp nodig van de bezoekers toen een van hun spelers een overtreding veinsde. Een collega van hem wilde het leer ontzetten, maar trapte hard tegen z'n ploegmaat aan die op de grond lag waardoor Toon K met het leer aan de haal kon en de gelijkmaker kon binnenschuiven. KFCS zat weer helemaal in de match. Erop en erover dachten we allemaal, maar op een corner lieten we hun gevaarlijkste kopper alleen staan en stond het 2-3. KFCS speelde alles of niets, maar helaas werd het niets ondanks pogingen van Toon K en de ingevallen Lars.