Logo KFC Schoonbroek

Nu de winterstop voor onze competitieploegen is aangebroken, is de tijd ook meteen rijp om eens terug te kijken naar hun prestaties en vooruit te kijken naar de tweede helft van de competities.

Beginnen doen we met het rapport van onze dames en hierop kunnen we maar 1 woord schrijven: SCHITTEREND. Na het dramatische seizoen 2018-2019 konden ze 2 dingen doen: hun kop in het zand steken of er met vernieuwde moed terug vol voor gaan. Gelukkig kozen ze voor optie 2 en vanaf de competitiestart zijn ze in de bovenste regionen van de rangschikking te vinden. Enkel in Loenhout en in Gierle verloren ze punten waardoor ze het jaar afsloten met een historische 40 op 45. De weg is echter nog lang want er wachten nog 11 finales. Beekhoek en Horendonk zijn blijkbaar ook niet van plan om cadeaus uit te delen aan ons dus we zullen elke match gefocust moeten blijven, maar met de nodige inzet; training en doorzettingsvermogen kan de beloning op het einde van het seizoen immens groot zijn.

Topschutters na 21 december:
Jelte Staes (16 goals)
Michelle Van Gestel (16 goals)
Ruth Mattan (11 goals)
Annelies Nuyts (8 goals)
Chelsea Vromans (2 goals)
Stien Loos (2 goals)
Valérie Crets (2 goals)
An Boons (1 goal)
Joyce Van Mechelen (1 goal)
Lisa Van Heurck (1 goal)
Owngoal (2)

KFCS Dames I 2019 2020

KFCS I hun motor kwam iets trager op gang en meteen waren ze in de onderste regionen van het klassement te vinden. Zoals de vorige seizoenen leek het ook nu weer een lange en bittere strijd te worden onderaan, maar de voorbije weken herpakte de ploeg zich met een stuntoverwinning op Hoekske en afgelopen zaterdag troefden ze ook Flurky in hun eigen Achterbos af. Na een half uur hadden Jef N (2x) en Jonas al een 0-3 voorsprong op het bord gezet, maar vorige week op Kempenzonen stond die er ook en we weten hoe het toen is afgelopen. Deze keer kreeg ook Flurky een cadeaupenalty en zetten ze deze om. Ondanks overwicht in de tweede helft hield KFCS de rangen goed gesloten en toen een van de thuisspelers zich vroegtijdig mocht gaan douchen, was de hoop helemaal voorbij voor Flurky. KFCS tikte de match volwassen uit en lijkt stilaan weg te sluipen uit het degradatiemoeras.

Topschutters na 21 december:
Bert Wens (5 goals)
Maarten Cuypers (5 goals)
Emas Van Beylen (3 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Jef Nuyts (2 goals)
Dieter Vandendriessche (1 goal)
Dimitri Sels (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Toon Kuppens (1 goal)

KFCS I 2019 2020

De voorbije seizoenen had KFCS III ook al de nodige ervaring met hun seizoensstart te missen, maar deze keer pakten ze meteen 6 op 6. OK, de trein leek vertrokken maar plots bleek de trein toch een verkeerd spoor te hebben gekozen. Met 2 op 15 zag de ploeg plots enkele concurrenten over zich springen en vooral de degradatiestreep dichterbij komen. Tegen Schijf leken ze de rug te rechten, maar 2 nederlagen tegen de laatste en de eerste bracht de rest terug in hun spoor. Trainer Patrick en afgevaardigde Danny verzonnen een nieuwe tactiek en beloofden een vat bij 9 op 9 tegen Hoekske; Real Heesakker en Pro Mille. Die boodschap leek te zijn aangekomen, want zowel Hoekske (3-4 winst); Real Heesakker (2-4 winst) als Pro Mille (0-2 winst) gingen voor de bijl. De degradatiezorgen lijken ook nu tot het verleden te behoren en blijkbaar kreeg de genaamde G.C. al een beetje schrik dat straks de promotiestreep in zicht komt.

Topschutters na 21 december:
Nico Vanherck (6 goals)
Toon Nuyts (6 goals)
Aaron Van Loon (3 goals)
Nathan Jonckers (2 goals)
Ousmane Tall (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Emas Van Beylen (1 goal)
Menno Sels (1 goal)
Pol Lasters (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Owngoal (1)

KFCS III 2019 2020

Tot slot werpen we nog een blik richting onze zondagploeg en ook hier kunnen we spreken van een geweldige heenronde. Voor het eerst sinds bijzonder lang gaan ze de winterstop in de top 3 in (en dan nog te denken dat het tot 2 seizoenen geleden elke keer bang naar onder kijken was). 5 keer gooiden ze punten weg (2 gelijke spelen tegen Bosvlinders en W. Spin, waar ze telkens een ruime voorsprong te grabbel gooiden) en 3 keer beten ze in het zand (op Schijf, waar de thuisploeg verdiend won; thuis tegen Kempenzonen waar het er heel anders had kunnen uitzien en op Den Berg, waar een puntendeling correcter was blijkbaar). Ach ja, het kan natuurlijk ook niet elke week feest zijn en we hebben dit seizoen ook al schitterende dingen laten zien zoals zeges tegen onze zwarte beesten Broekkant; Witte Molen en Ten Aard. Ook op De Vraai, die tot dan alle punten hadden, zijn we met 4-7 gaan winnen dus we gaan niet te zwaar tillen aan enkele uitschuivers. Feit is wel dat er ook terug sfeer te rapen is op zondag en dat doet ons allen deugd om te zien. Het zal echter ook nog een zware terugronde worden, maar als de ploeg op dit elan blijft voortgaan, dan kunnen we voor hen ook over een klasseseizoen spreken.

Topschutters na 22 december:
Nick Verwaest (10 goals)
Toon Nuyts (10 goals)
Toon Kuppens (9 goals)
Wannes Goris (4 goals)
Jo Verwaest (3 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Dries Van Gorp (2 goals)
Pieter Stessens (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Cedric Ruts (1 goal)
Emas Van Beylen (1 goal)
Geert Gaukema (1 goal)
Herman Hoskens (1 goal)
Jos Meeus (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Maarten Cuypers (1 goal)
Nick Leysen (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Thomas Goris (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Toon Wens (1 goal)

KFCS II 2019 2020

Dames en heren, u ziet het dus: voor al onze ploegen staat er in 2020 nog heel wat op het spel. Onze dames en de zondagploeg willen geschiedenis schrijven, terwijl de eerste en de derde ploeg graag zonder zorgen naar de eindmeet willen gaan. Dit zal echter niet lukken zonder de steun van onze twaalfde man die we elke week graag naast de zijlijn zien verschijnen. Onze ploegen willen jullie allemaal danken voor de steun!