DSC 5096

KFCS I was dit weekend vrij aangezien de halve finales van de beker werden betwist en KFCS al was uitgeschakeld door AC Wilan, dat de finale zal spelen tegen Hoekske. De heren besloten om dit weekend op bezinning te trekken naar een afgelegen klooster alwaar ze het slot van de competitie in alle rust en sereniteit konden voorbereiden.

Jef Nuyts (2 goals)

Met een verplaatsing naar Wortel sloten onze dames hun maand tegen de kelderploegen af en we hoopten de maand ook af te sluiten met 12 op 12. Bij onze eerste kans was het al meteen raak dankzij Aranka, maar Wortel sloeg in 6 minuten 3 keer genadeloos toe en plots keken we tegen een 3-1 achterstand aan. Sara bracht de spanning terug in de match, maar opnieuw lieten we ons achteraan simpel ringeloren en werd de kloof weer groter. Met een ingestudeerd nummer op vrije trap bracht Aranka ons terug in de match, maar ook na de pauze waren we nog niet wakker en weer was het bingo voor Wortel. KFCS besefte dat ze terug een versnelling hoger moesten schakelen. Sien en Sara hadden dit goed begrepen en na 57 minuten stond het 5-5. Hiermee konden en mochten we allesbehalve tevreden zijn, dus duwden we het gaspedaal nog feller in. De volgende goal zou de 100ste van dit seizoen worden. Aranka trapte naar doel en via een verdedigster hobbelde de bal tegen de netten en zo stonden we eindelijk op voorsprong. Via opnieuw Sara en Annelies diepten we de score uit tot 5-8. De laatste stuiptrekking van Wortel leverde ook nog een doelpunt op, maar het slotwoord was voor Sara die vanop de laatste madam positie een rush inzette en de bal bijna met keepster en al in doel ramde.

Loes Goor (1 goal)

Om 16:30 had KFCS III nog een eitje te pellen met Geneberg B op de grasmat in Kortijnen. De ploegen stonden op gedeelde punten waarin KFCS de leiding neemt door een beter doelsaldo. De zon scheen en het was schitterend weer voor een heerlijke partij voetbal. Geneberg startte de wedstrijd sterk, maar KFCS hield het eerste kwartier goed stand. Een stilstaande fase zorgde dan toch voor de 0-1: een vrije trap die keurig in doel verdween. Verder was het spannendste moment de hemel die even openbrak en beide ploegen een frisse douche gaf. Het bleef een afwachtende eerste helft met net voor het slot dan zelfs een 2de doelpunt: een prachtige goal van de bezoekers waarbij de beweeglijke flanken van Geneberg van aanpakken wisten. Met een 0-2 achterstand doken we de kleedkamers in, maar na een oppeppende speech vlogen we er meteen terug in. We verdedigden korter, hielden de bal goed in de ploeg en werden zelfs het gevaarlijkst. De toeschouwers keken eindelijk weer naar het KFCS III dat ze kennen. We creëerden vele kansen, maar helaas bleven de meesten onbenut. Toch wist Jonas ver in de tweede helft de bal met een schitterende volley in doel te krijgen. De punten lonkten weer naar ons en we zetten nog hoger druk wat voor vele fouten bij de bezoekers zorgde. Jorn startte een aanval op en uiteindelijk duwde een bezoekende verdediger de bal in eigen doel. Nu was het alles of iets minder voor KFCS III met stevige slotminuten waar de 3 punten binnen handbereik lagen. De bal wou er echter niet meer ingaan en uiteindelijk mochten we Jente nog dankbaar zijn dat hij een bal van de lijn redde. Al bij al een eerste helft om te vergeten, maar vooral een tweede helft om héél trots op te zijn!