2021 2022 4

Onze derde ploeg vierde enkele jaren terug de promotie naar 4° afdeling en wilde daar in het seizoen 2021-2022 opnieuw meedraaien bovenaan. De start was dit keer verschroeiend te noemen met 9 op 9 en ook in de kraker thuis tegen Belta zag het er lange tijd goed uit, tot een domme rode kaart de ploeg nekte. Na deze nipte nederlaag rechtte de ploeg snel de rug en opnieuw boekten ze 9 op 9. Soms met het nodige geluk, maar dat heb je in voetbal ook nodig. Tegen zwart beest Welkom bleek winnen weer te hoog gegrepen. In Geel maakten ze dit ruimschoots goed en ook De Koekoek moest en zou een gewillig slachtoffer worden. Alleen moest iedereen toen eens goed met de ogen knipperen toen onze rood-witten na een kwartier al tegen een 3-0 achterstand aankeken. Met het nodige knok-, stunt- en vliegwerk vochten ze nog terug tot 3-3 maar verder kwamen ze helaas niet. Hoe dan ook stond de ploeg aan de winterstop op plaats 2 met al een ferme bonus van 5 punten op de overige concurrenten. De droom van een nieuwe promotie kwam plots dichterbij...

In tegenstelling tot KFCS I kende KFCS III minder last van blessures, maar ook hier zorgde corona voor een langere winterstop en dit bleek voor KFCS meer een vloek dan een zegen. Na een bijzonder povere 3 op 15 was onze geruststellende bonus als sneeuw voor de zon verdwenen, was Olmen ons voorbij gestoken en hijgden concurrenten Motorclub B en Hoekske plots in onze nek. Zou de ploeg ten onder gaan aan promotiestress? Toch niet, want uiteindelijk schraapten ze hun moed weer bijeen en kwamen de resultaten terug. Tegen Pro Mille gooiden ze bijna de overwinning helemaal te grabbel en nieuw dom rood thuis tegen Olmen deed hen gelukkig niet de das om dit keer. Na een heel seizoen ploeteren en zweten eindigden zowel Motorclub B als KFCS op plaats 2 met evenveel punten, maar door een herschikking van sommige reeksen kregen beide ploegen de promotie naar 3° afdeling cadeau en was een testmatch gelukkig niet nodig.

DSC 0924

Aangezien enkele spelers de overstap maakten naar KFCS I moest ook de kern van KFCS III dringend worden aangevuld. Ook de technische staf onderging een facelift aangezien afgevaardigde Danny na vele jaren trouwe dienst besloot om afscheid te nemen van de ploeg. Tom M en Toon W nemen de coaching van hem over en met Louis Verboven; Alec Sannen; Jorn Meeus; Niel Hannes; Joran Van Eyken en Brent Van Herck vonden we ook enkele aanwinsten die mee de strijd in derde afdeling aangaan samen met de anciens. Ambities spreken we dit seizoen niet uit in deze reeks, dus we zijn met z'n allen zeer benieuwd hoe het onze derde ploeg hier zal vergaan. Succes allemaal mannen in de competitie!