2021 2022 4

Hopelijk moeten we beelden zoals hierboven dit seizoen niet te veel meer zien op zondag, want dan belooft het weer een loodzwaar seizoen te worden. Vorig seizoen was de start nog redelijk met puntendelingen tegen Kempenzonen en Heikneuters, maar van meet af aan was het duidelijk dat de kern van de zondagploeg redelijk beperkt was. Elke afwezigheid leek de ploeg in de problemen te brengen, maar gelukkig konden we rekenen op solidaire voetballers van de zaterdagploegen. Sommigen moesten we al een keer uit hun bed bellen of van onder een stapel stoelen in een café gaan halen, maar uiteindelijk konden we toch elke week voetballen. Eind november boekte de ploeg dan ook de eerste seizoensoverwinning thuis tegen W. Spin, maar dit was ook de match waarin ouderdomsdeken Jos afscheid nam. Weer een speler minder in de kern, maar als je 65 bent, dan kan zoiets wel. In de laatste 2 matchen van 2021 verloren we nipt op Witte Molen, maar troefden we Ten Aard thuis af met duidelijke cijfers.

Het intussen wereldberoemde coronavirus hield ons in januari van de voetbalvelden, maar blijkbaar is de ploeg toch gezamenlijk gaan trainen ergens want de maand februari was bijzonder vruchtbaar met 3 overwinningen (2 keer tegen Postel en thuis tegen Vorsel). Zo vruchtbaar dat februari was, zo'n tegenvaller was maart echter want thuis tegen Den Berg moesten we zelfs forfait geven. Deze jammerlijke gebeurtenis werd meteen gevolgd door 6 op 6 na bezoeken aan W. Spin en Broekkant B. Alleen volgde thuis tegen Witte Molen een nieuwe anticlimax met opnieuw forfait. 2 forfaits thuis tegen 2 ploegen waarbij je de garantie hebt dat er volk in de kantine zal zitten... Intussen was het elke week harken om aan een ploeg te komen en dat liet zich ook voelen in de resultaten. We wonnen nog bij Heikneuters, maar Schijf en Kempenzonen waren toch net iets sterker dan ons. Hoe dan ook sloten we het seizoen af in de buik van het klassement.

DSC 8808

Dit seizoen hebben we ons op de transfermarkt begeven om de kern toch wat te kunnen aanvullen. Met Guy Raeymaekers en Bert Wens maken 2 spelers van KFCS I de overstap en blijkbaar komt ook Mathias Willems tonen dat corona er niet voor heeft gezorgd dat hij het voetballen is verleerd geraakt. Ook Herman Hoskens kon geen afscheid nemen van het voetbalspelletje en blijft nog een seizoen op post. De reeks is ook licht gewijzigd aangezien Broekkant een ploeg zag wegvallen. Vorsel heeft terug een ploeg gevonden en ook Bosvlinders verschijnen terug ten tonele. Met Het Vervolg krijgen we er ook een totaal nieuwe ploeg uit Ravels-Eel bij. We zijn benieuwd waar onze zondagploeg dit seizoen de competitie zal beëindigen, maar we wensen hen alleszins het allerbeste toe!