2021 2022 4

De eerste ploeg vertoeft nog steeds in de hoogste afdeling van de Molse arbeidersvoetbalbond. Het heeft een paar keer aan een zijden draadje gehangen, maar elk seizoen wisten ze zich te handhaven ten koste van anderen. Vorig seizoen startte de ploeg niet goed met 0 op 6, maar hun hoofd laten hangen zat er gelukkig niet bij. Na 6 op 6 tegen kelderploegen Red Star en Donk leek de trein vertrokken, maar opnieuw volgde een 0 op 6 zodat de balans met 6 op 18 als competitiestart niet echt spetterend te noemen was. Ook werd de ploeg van meet af aan geteisterd door blessures (de ene al wat zwaarder dan de andere). Met zo'n twijfels in het achterhoofd is een bezoek van CSC Barrier allesbehalve een godsgeschenk... Raar maar waar zette KFCS hier de kentering in. Ook W. Spin en Bosvlinders bleven puntenloos achter na de clash met onze rood-witten en Germinal had dat eigenlijk ook moeten doen, maar hier stak de man in het zwart een stokje voor.

De ploeg vertoefde dus in de middenmoot aan de winterstop, maar de subtop was verre van uit het zicht aangezien de ploegen daar ook al eens morsten met punten. Corona gaf ons nog een iets langere winterstop, maar dat gaf aan enkele geblesseerden de mogelijkheid om terug te komen. Door een overvloed aan training zagen we echter de kern elke week kleiner worden waardoor de resultaten wat op en af gingen. In de heenronde gingen we van start met 6 op 18 en in de terugronde deden we 1 puntje beter als start. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat hier een dubbele clash met de latere kampioen Hoekske is in verrekend. Intussen kwamen we in de laatste rechte lijn en moest KFCS helaas forfait geven thuis tegen Kempenzonen. Na die forfait had de ploeg nog 4 matchen om een plaats in de top 5 af te dwingen. Met 10 op 12 lukte dit ook en begin mei mochten de schoenen eindelijk in de kast.

DSC 9690

Intussen kan de blik richting het seizoen 2022-2023 en onderging de ploeg weer een stevige metamorfose. Oudgedienden Nick Leysen; Maarten Wynen; Bert Wens en Guy Raeymaekers besloten dat hun periode bij de eerste ploeg erop zat. De laatste 2 gaan hun geluk nu beproeven in de zondagreeks, maar om de ervaring en kennis van Nick en Maarten niet kwijt te raken, besloten we om hen (na het afhaken van trainer Luc) te promoveren tot coaches van de eerste ploeg. Samen met Jef VH en afgevaardigde Gust moeten zij de ploeg door het seizoen loodsen.

Ook moeten we de leeggekomen plaatsen terug opvullen en daarom hebben we de kern aangevuld met enkele youngsters: Daan Ooms; Robin Van Mechelen; Menno Sels en Nathan Jonckers maken de overstap van de derde ploeg. Een andere belangrijke wijziging is dat de thuiswedstrijden van de eerste ploeg dit seizoen zullen aanvatten om 17:30. We wensen de ploeg alvast veel succes in de competitie!

Foto website