DSC 9897

Onze dames keken op een mooie vrijdagavond met heel wat supporters naast de zijlijn Kontich C in de ogen. Mits winst konden we 3 punten van hen weglopen en het begon ook goed toen Sara de score wist te openen. Kontich sloeg echter vrij snel terug met een lachwekkende penalty, maar KFCS was hier allesbehalve van onder de indruk. De ploeg versierde enkele grote kansen, maar scoren blijkt al een heel seizoen een helse opgave en wie zijn/haar kansen niet afwerkt, dan komt het gezegde met het deksel en de neus weer boven water en dit keer was dat niet anders. Een foute inspeelpas later stonden we plots 1-2 in het krijt. Geen paniek, want er was nog voldoende tijd om dit recht te trekken. Alleen tikte die tijd genadeloos weg en ondanks het feit dat KFCS kansen bleef opstapelen, wilde de bal er maar niet in. Na 90 minuten was het nog altijd niet gelukt en zo beten we op een pijnlijke manier in het zand.

Ontgoocheling

KFCS III had z'n wedstrijd tegen Den Berg thuis al ingehaald in maart dus zij moesten dit weekend niet aan de bak.

Owngoal (1)

KFCS I moest wel vol aan de bak want voor hen was het erop or eronder: winst tegen Donk betekende 100% zekerheid over een verlengd verblijf in 1° afdeling. KFCS begon ook goed aan de partij, maar moest 20 minuten wachten tot Rik de ban kon breken. KFCS versierde nog enkele dotten van kansen, maar moest ook opletten voor de venijnige tegenprikken van Donk dat met een stevige loeier op de lat heel dicht bij de gelijkmaker kwam. Hoe dan ook konden we met een krappe voorsprong de rust in en kort na de pauze leek de match beslist toen Cedric een afvallende bal ineens op de slof nam en in de hoek schoot. Donk was aangeslagen en uiteindelijk zorgde Maarten C voor het orgelpunt en nadien was het een zaak om de match gecontroleerd uit te spelen en toen de scheidsrechter na 90 minuten 3 keer op z'n fluitje blies, was de ontlading immens.

Vreugde

KFCS II stond voor een lastige uitwedstrijd bij de buren van Broekkant en keek na 4 minuten al tegen een achterstand aan na een counter uit het boekje. Toch waren we niet de minderen van de thuisploeg en het was Rik die de bordjes terug in evenwicht bracht. Hiermee leken we ook de rust in te gaan tot Tom M na een corner z'n voet tegen de bal zette en deze via de paal zag binnengaan en zo mochten we zelfs met een voorsprong gaan rusten. We waren amper bezig in de tweede helft of Rik leek de zege veilig te stellen. Leek, want met een even lachwekkende penalty dan degene die onze dames tegen Kontich C tegenkregen bracht Broekkant terug spanning in de match. Toen een kwartier voor tijd een thuisspeler een gemeten voorzet via de paal binnenkopte, leek het alsof we tevreden moesten zijn met een puntendeling. Gelukkig kreeg KFCS 2 minuten later een terechte penalty toen Rik onderuit werd geschoffeld en ondanks het feit dat een Broekkant speler zich eerst nog voor de ogen van iedereen belachelijk wilde maken, nam Nico rustig z'n verantwoordelijkheid en zorgde hij opnieuw voor de Schoonbroekse voorsprong. In de slotminuten was het nog pompen of verzuipen voor KFCS, maar uiteindelijk hielden we stand en mochten we 3 punten bij op de teller schrijven.