Kontich C 6

Vorig seizoen was een van de moeilijkste uit de geschiedenis van onze damesploeg en eigenlijk druk ik het nog redelijk beschaafd uit. De Beker van Antwerpen draaide uit op een drama van formaat met 4 nederlagen en een doelsaldo van 0-27. Dit tot daar aan toe, maar de blessures die we hieraan overhielden baarden ons nog meer zorgen. Dit vertaalde zich ook meteen in onze competitiestart die met 3 op 21 ook niet echt om over naar huis te schrijven was. We lieten echter onze hoofden niet hangen en gingen met z'n allen rond tafel zitten om de neuzen terug in dezelfde richting te krijgen. Dit leek ook z'n vruchten af te werpen, want plots haalden we Heikant Berlaar; Wuustwezel C en Bevel onderuit en leken we opnieuw vertrokken. Antwerp Girls zetten ons terug met onze voeten op de grond, maar opnieuw kon Brasschaat C niet stunten tegen ons zodat we toch terug wat aansluiting vonden met de middenmoot.

In de winter overleed An Boons plots en waren we met z'n allen toch even het noorden kwijt, maar uiteindelijk schraapten we allemaal onze moed terug bij mekaar en na de coronabreak in januari pakten we direct een punt thuis tegen het sterke Kontich C. Nadien gingen de resultaten terug wat op, maar vooral af. Gelukkig was het degradatiegevaar toen al lang geweken en de laatste match thuis tegen Antwerp Girls eindigde met vuurwerk en een paar rode kaarten. We beseften met z'n allen echter dat voor een warme zomer stonden.

DSC 5732

Bij de ploegvoorstellingen van onze herenploegen sprak ik telkens over een metamorfose, maar onze damesploeg heeft hier afgelopen zomer zeker niet voor moeten onder doen. De krappe kern waarover ze vorig seizoen beschikten leek weer wat uitgedund te worden door het afhaken van Julie Adriaensen; Fiene Peeters; Ruth Mattan en Bo Everaert. Ook trainer Rob Crets zei de ploeg vaarwel dus was het al zeer snel duidelijk dat we de transfermarkt op moesten om de kern aan te vullen en de 10de trainer uit de geschiedenis van de damesploeg te kunnen aanstellen. Onze dames haalden hun charmes allemaal boven en met resultaat, want voor de start van de voorbereiding waren de aansluitingen van Anouk Wils; Sofie Boonen; Sien Gaublomme (komen over van De Kempen); Annelien Jacobs (komt over van Lille United); Eef Theeuwes en Floor Kranenburg (definitief overgenomen van KSK Weelde) in orde. Ook Lisa Van Heurck en Bo Van Herck hadden bij het opruimen van hun kast hun voetbalschoenen teruggevonden en beseften dat ze het spelletje niet konden missen. Het aanstellen van een trainer bleek weer een andere opgave, maar na heel wat overtuigingskracht te hebben gebruikt besloot Kris Vercaigne om de uitdaging aan te gaan. Hij heeft een uitgebreide kern onder zijn hoede en met Julie Van Olmen en Kelly Van den Broeck komen er nog 2 extra aanwinsten bij. De Beker van Antwerpen verliep succesvoller dan vorig seizoen en dit belooft veel goeds met het oog op de competitie.

DSC 2896