DSC 6026x

KFCS I keek in z'n competitieopener Red Star in de ogen. Met verzorgd en aanvallend voetbal trok KFCS snel het laken naar zich toe, maar de Mollenaren konden in de eerste helft nog stand houden. Meerdere kansen leverden nog geen doelpunten op, maar kort na de pauze botste de bal per ongeluk tegen Lennart en ging dan binnen en eindelijk stond de intussen oververdiende voorsprong op het bord. Red Star lag nog niet uitgeteld in de touwen en KFCS kreeg precies last van paniek want de bezoekers begonnen plots aan te vallen. Enkele hete standjes voor het doel van interimkeeper Jef leverden gelukkig geen tegendoelpunt op. De 2-0 moest wel gaan vallen en uiteindelijk stelde de ingevallen Nico de zege veilig. In het slot van de match counterde KFCS uit het boekje en weer was Nico de afwerker van dienst. Zo hielden we meteen de 0 en konden we onze eerste driepunter opschrijven.

Topschutters na 16 september 2023:
Nico Vanherck (2 goals)
Lennart Driesen (1 goal)

Op zondagochtend kwam Broekkant langs aan de Kortijnse Weg. In de eerste 5 minuten moest KFCS nog wat zoeken, maar toen namen ze het commando over. Het regende kansen, maar scoren bleek een helse opgave. Toen Broekkant een eerste keer voor doel verscheen, was het meteen bingo en 4 minuten later werd de berg nog wat groter toen de 0-2 viel. In de tweede helft probeerden we met enkele position switches het tij te keren, maar een nieuwe stortvloed aan kansen leverde geen goal op. Een zure nederlaag dreigde, tot Jef D in de zestien werd omvergelopen en de bal op de stip ging. Lukas nam z'n verantwoordelijkheid en trapte de 1-2 binnen. KFCS duwde door en de vrije trap van de allerlaatste kans na 96 minuten was een kolfje naar de hand van Wannes. Met een beheerst schot dropte hij het leer in het dak van het doel en redde hij een punt voor KFCS.