DSC 7236

Met koploper Berchem kregen onze dames de zwaarste joekel uit onze reeks tegenover zich en de bezoeksters begonnen ook het beste aan de match. Na 10 minuten kwam Berchem ook op voorsprong, maar KFCS was allesbehalve onder de indruk. Michelle kon van buiten de zestien uithalen en het stond plots 1-1. Toen iets voor het half uur Lodie in dezelfde schietpositie kwam, verzon ze ook niet en tot ieders verbazing leidde KFCS met 2-1. Was dé stunt van de speeldag in de maak? Neen, want voor rust draaiden de bezoeksters de situatie weer helemaal om. Na de pauze liep het vat van KFCS stilletjes leeg, maar toch probeerden ze zo lang mogelijk stand te houden. In 5 minuten wist Berchem 2 keer te scoren en toen was het game over voor onze dames. Ondanks het feit dat ze allemaal bleven vechten en dat er zelfs her en der wat bloed vloeide, konden we niet meer scoren. Berchem kon dat nog 1 keer en door het nieuwe puntenverlies van hun dichtste concurrenten ligt de weg naar de titel voor hen wagenwijd open.

Sara Van Mechelen (1 goal)

KFCS I bracht een bezoek aan Germinal, maar kwam daar op achterstand. Rik sloeg echter terug, maar voor rust sloeg Germinal terug met een duidelijk buitenspeldoelpunt. De scheidsrechter stond waarschijnlijk in de middencirkel nog grassprietjes te tellen en keurde het doelpunt toch goed. Na de pauze vertikte hij het ook nog om een duidelijk handspel van een Germinal-speler niet met een strafschop te bestraffen, want anders was het 2-2 geworden. In plaats daarvan werd het 4-1 en leek de match gespeeld. Alleen bleek de man in het zwart toch nog over een geweten te beschikken, want uiteindelijk kende hij KFCS 2 strafschoppen toe. Bert stond 2 keer aan het kanon en zo werd het nog spannend, maar verder kwam KFCS helaas niet en verloren ze dure punten in Lommel.

Menno Sels (1 goal)

KFCS III trok richting Balen waar ze De Koekoek partij zouden geven. Ze hoopten hier opnieuw met de 3 punten te kunnen vertrekken, maar na een belabberde eerste helft keken ze plots tegen een 3-0 achterstand aan. Coach Danny zag de donkere wolken al hangen, maar gelukkig sloegen zijn jongens via Jo; Nico en Menno terug zodat KFCS uiteindelijk nog met 1 punt in de kabas huiswaarts kon keren.

Nathan Jonckers (1 goal)

KFCS II trok na een week rust richting Kasterlee waar Witte Molen hun gastheren waren. KFCS begon goed aan de match en hun overwicht werd door Rik omgezet in een doelpunt. Concentratieverlies achteraan zette de bordjes echter weer in evenwicht, maar Raoul bracht KFCS opnieuw op voorsprong. Toen Witte Molen op slag van rust een penalty kregen, leek de nieuwe gelijkmaker in aantocht, maar de thuisspeler trapte op de paal en nadien werd de bal in corner gewerkt. Bij die corner duwde Jens zijn tegenstander flagrant in de rug en de bal ging opnieuw op de stip. Dit keer faalde de thuisploeg niet en moesten we met een gelijke stand de rust in. Na de pauze moest KFCS het initiatief aan Witte Molen laten en op het uur resulteerde dit in een voorsprong voor de thuisploeg. Geen paniek, want toen Lennart doorging, besloot een Witte Molen speler om hem onderuit te maaien en ging de bal opnieuw op de stip. Jordi zette zich achter de bal en trapte de 3-3 binnen. Hier leek het bij te blijven, maar een kwartier voor tijd klom de thuisploeg wederom op voorsprong. KFCS had niet meer de kracht om terug te slaan en leed zo een zure en onverdiende nederlaag in Kasterlee.