DSC 1319

Afgelopen zaterdag speelde onze nieuwe jeugd meisjesploeg haar eerste officiële wedstrijd in het André Zajacstadion in Retie tegen de meisjes van Witgoor Sport. Onze meisjes moesten er in het begin wat inkomen en het was ook meteen duidelijk dat de meisjes van Witgoor al meer ervaring hadden, maar toch was coach Kris en het talrijk opgekomen publiek heel tevreden over de inzet van de speelsters. Winnen was te hoog gegrepen, maar daar liggen we nu echt niet wakker van. De meisjes hebben gestreden voor wat ze waard waren en hebben ook getoond dat ze al voetballend voor gevaar konden zorgen. Dit doet het beste verhopen voor de toekomst!!

2023 2024 1

KFCS I zou normaal in de Beker van de Kempen thuis Stort Sport ontvangen, maar de bezoekers dienden forfait te geven dus zo kwalificeerde KFCS zich meteen voor de volgende ronde die op 17 februari zal worden gespeeld thuis tegen AC Wilan.

Hoekske-CSC Barrier

KFCS III speelde gastheer voor Vinus, de huidige koploper. Normaal was dit de openingsmatch van het seizoen, maar door uitstel toen is deze dus afgelopen weekend gespeeld. KFCS speelde goed mee in de eerste helft en kwam via Brent zelfs op voorsprong. Nadien volgde nog een strafschop, maar Toon N liet de kans liggen om de score te verdubbelen. Dit zou een dure misser blijken, want uiteindelijk namen de bezoekers het spel over en toonden ze waarom ze eerst stonden. KFCS deed er alles aan om de schade te beperken, maar uiteindelijk klokten we af op 1-5. Allesbehalve een schande tegen de ongeslagen competitieleider die na de match niet te beroerd was om toe te geven dat we de eerste helft beter waren. Aan deze woorden moeten we ons optrekken om de terugronde aan te vatten.

Viktor Heyns (1 goal)

KFCS II zit al in z'n winterslaap en zal daar normaal terug uitkomen op zondag 14 januari.

Owngoal (1)

Dat wil echter niet zeggen dat er op zondag niets te beleven was, want het slotakkoord van 2023 was voor onze dames die op een zonnige, maar frisse zondagochtend naar Westmalle trokken. De match begon goed met kansen voor Annelies en Bo en een goal van Sara. Uit het niets kwam Westmalle echter op gelijke hoogte nadat KFCS enkele mogelijkheden onbenut liet op de score te verdubbelen. Na de pauze werd het nog erger toen de thuisploeg op voorsprong klom, maar binnen de 2 minuten zette Eva Sara voor doel en was de 2-2 een feit. Erop en over? Nee, want opnieuw liet KFCS zich achteraan ringeloren en weer stonden we op achterstand. Duur puntenverlies dan? Nee, want een minuut later kwam Bo voor doel te staan en dit keer kon ze wel scoren en stonden de bordjes weer gelijk. Nu dan erop en over? Ja, want met nog 6 minuten op de klok haalde Eva uit en haar loeier vloog recht in de haak en zo keerden we huiswaarts met 3 punten in onze zak en de 4de plaats voorlopig in de rangschikking.