DSC 2915

Met Flandria kregen onze dames nog een laatste verraderlijke tegenstander tegenover zich. De wedstrijd was 5 seconden oud en KFCS keek al tegen een achterstand aan toen Flandria met een geslepen aanval voor Floor verscheen en haar kansloos liet. KFCS moest even bekomen van deze tik, maar trok het laken zienderogen naar zich toe. Er kwamen eerst mogelijkheden die snel werden gevolgd door kansjes en nadien door kansen. Jammer voor KFCS had de Ravelse keepster een superdag en sloeg ze 2 gemaakte goals uit haar doel. Zo moesten we met een toch wel onverdiende achterstand de rust in. Na de pauze begon KFCS met vernieuwde moed en na nog meer aandringen leek Flandria onder de druk te begeven en het was uiteindelijk Anouk die na poging elfendertig haar eerste voor KFC Schoonbroek kon scoren en de intussen oververdiende gelijkmaker op het bord kon zetten. Jammer genoeg liet KFCS zich in dezelfde minuut terug ringeloren en opnieuw stonden we op achterstand. Toen een schot van ver ook nog binnen waaide, leek het voorbij, maar met een aanval uit het boekje bracht kapitein Annelies terug spanning in de match. Net toen we ons klaar maakten voor de 3-3 viel echter de 4-2 en was het definitief voorbij. In het slot kregen we ook nog de fel overdreven 5-2 binnen en sloten we het seizoen af met een kleine valse noot, maar wel op een knappe 6de plaats op 1 punt van Arendonk Sport.

Eef Theeuwes (1 goal)

KFCS I is sinds vorige week zeker van degradatie naar 2° afdeling en weet sinds afgelopen zaterdag dat Red Star mee naar beneden gaat. Koppen terug omhoog en volgend seizoen gaan we terug rustig beginnen bouwen!

Jef Nuyts (2 goals)

KFCS III trok naar de buren van Schijf B, maar ik heb zo'n vermoeden dat niemand zich nog iets van de match herinnert aangezien er geen verslag is opgedoken van de 3-0 nederlaag. Nu zaterdag knallen ze nog keer in Mol Sluis en mits winst kunnen ze nog afstand nemen van Red Star in de rangschikking en eindigen ze hun seizoen rustig in de buik van 4° afdeling.

Owngoal (1)

Op zondag wou KFCS II sportieve wraak nemen voor de onverdiende nederlaag op het veld van Ten Aard en met een versterkt elftal vlogen ze er meteen stevig in. De bezoekers konden een kwartier standhouden, maar toen brak Toon de ban. Enkele minuten later verdubbelde Brent de score met een rake kopbal. Nadien viel het even wat stil tot de 'Rik-show' begon. Met 2 doelpunten voor de rust en 1 net na de rust duwde onze bijna topschutter van de zondagploeg het mes nog wat dieper in de Geelse wonde. Ten Aard lag tegen het canvas en besefte dat hun laatste match niet op de verhoopte overwinning zou uitdraaien. Bovendien viel een van hun betere spelers nog uit en dat bleek ook niet echt te helpen. KFCS van zijn kant bleef vlot en zwierig combineren en 10 minuten voor tijd ging de bal op de stip na een fout op Rik. Jens nam als kapitein z'n verantwoordelijkheid, maar ramde het leer op de lat. De bal kwam echter terug en werd door een Geelse speler en Tom M afgeblokt. Zo mocht Jens nog eens proberen en dit keer ging de bal wel binnen. Het slotakkoord van deze zinderende partij was voor Rik die met z'n vierde van de voormiddag de 7-0 eindstand op het bord zette.