Naamloos 57 van 232

Op vrijdagavond begonnen onze dames aan hun laatste thuismatch van het seizoen en hiervoor keken ze Westmalle in de ogen. In de heenronde hebben we moeten zwoegen om de 3 punten over de streep te trekken, maar nu was het anders. Van meet af aan drukten onze dames de bezoeksters tegen hun doel en met een perfect getrapte vrije trap opende Annelies de score ... tot de scheidsrechter ineens besloot om het doelpunt af te keuren omdat de vrije trap onrechtstreeks was. Geen paniek want met haar gekende solo brak Aranka dan uiteindelijk de ban en op het kwartier was het wel raak voor Annelies met een nieuwe onrechtstreekse vrije trap. Westmalle hapte al naar adem, maar KFCS was niet van plan om de voet van het gaspedaal te halen. Aranka dikte haar doelpuntentotaal nog wat aan en met een knappe actie en hard schot vanuit een scherpe hoek zette Annelies de 4-0 op het bord (meteen ook haar 100ste doelpunten in Schoonbroekse loondienst). We waren nog geen half uur bezig of Annelies kon een prima corner van Sien net niet binnenkoppen. Gelukkig stond Eva achter haar klaar om de forfaitcijfers op het bord te zetten. Nadien viel het allemaal wat stil, maar na de pauze waren de batterijen terug opgeladen en meteen sloeg Aranka nog eens genadeloos toe. Op het uur wist ook Annelies haar derde van de avond binnen te werken, maar nog was de honger van KFCS niet gestild. Sara begon aan haar gekende rush van de laatste man naar voor en schoof de 8-0 binnen. Kort nadien viel Aranka uit, maar dat belette de ingevallen Bo niet om de 9-0 in de hoek te leggen. Het orgelpunt was voor Kelly die met haar tweede van het seizoen de dubbele cijfers op het bord zette, maar we willen hierbij ook een vermelding geven aan onze verdediging die er voor de tweede keer dit seizoen in is geslaagd om de 0 op het bord te houden.

Topschutters na 19 april 2024:
Aranka Van den Eynde (24 goals)
Sara Van Mechelen (24 goals)
Annelies Nuyts (16 goals)
Lodie Schuurmans (13 goals)
Sien Gaublomme (8 goals)
Eva Bernaerts (7 goals)
Jelte Staes (6 goals)
Bo Van Herk (5 goals)
Esther Van Gorp (3 goals)
Kelly Van den Broeck (2 goals)
Loes Goor (2 goals)
Eef Theeuwes (1 goal)

Voor KFCS I was het alles of niks op het veld van Red Star. Winnen gaf ons nog een kans op het behoud, alles wat minder was betekende zoveel als degradatie. Ook Red Star moest echter nog winnen om kans te maken op een verlengd verblijf in 1° afdeling. KFCS schoot het beste uit de startblokken en kreeg ook de eerste kansen, maar scoren lukte niet. Red Star antwoordde met een loeier op de lat, maar na 18 minuten slalomde hun spits door onze verdediging en schoof de 1-0 binnen. Een mokerslag voor KFCS I en ze waren hier nog niet van bekomen of het was weer bingo en nog eens 5 minuten later werd het helemaal rampzalig toen de 3-0 op het bord verscheen. In tegenstelling tot de voorbije weken vond de ploeg zich opnieuw uit en in 2 minuten kropen ze terug dichter na doelpunten van Jef N en Rik. Plots zag de situatie er helemaal anders uit en wisten we dat er nog iets mogelijk was. Na de pauze trok KFCS met vernieuwde moed ten aanval en de Molse keeper moest meteen 2 keer gepast tussenkomen. De tijd tikte verder en KFCS wist dat 1 goal een wereld van verschil zou maken, maar gaandeweg begon de vermoeidheid toe te slaan en nam Red Star het commando terug over. Er volgden kansen aan beide kanten, maar geen enkele keeper wilde zich nog gewonnen geven. Een minuut voor tijd viel dan wel de beslissing en helaas voor ons viel die aan de verkeerde kant. De thuisspits rijgde opnieuw onze verdediging open en schoof de 4-2 tegen de netten. KFCS kreeg dus het fatale nekschot en degradeert naar 2° afdeling. Op zich is dit zeker geen schande, want daar spelen ze ook voetbal en daar kunnen we dan rustig terug bouwen aan een nieuwe ploeg en kunnen we wellicht eens een keer meer winnen en terug het vertrouwen wat opkrikken.

Eindstand topschutters seizoen 2023-2024:
Rik Berens (8 goals)
Jef Nuyts (6 goals)
Emas Van Beylen (4 goals)
Lennart Driesen (3 goals)
Nico Vanherck (2 goals)
Alec Sannen (1 goal)
Brent Van Herck (1 goal)
Dimitri Sels (1 goal)
Jarno Dockx (1 goal)
Jo Verwaest (1 goal)
Maarten Cuypers (1 goal)
Mathias Maes (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Owngoal (2)

Beker:
Jef Nuyts (2 goals)

KFC III trok voor hun wedstrijd naar de ongeslagen leider van de competitie, FC Vinus. Vinus had genoeg aan 1 punt om de titel naar zich toe te trekken. De mannen van Schoonbroek waren niet van plan om dit punt cadeau te geven. Ze begonnen sterk aan de wedstrijd, waardoor ze door Brent op voorsprong kwamen. Bij Vinus kregen ze het erg warm, maar ze reageerden met goed voetbal waardoor ze al snel op voorspong kwamen door 2 mooie, uitgevoetbalde acties. KFC liet het hoofd niet hangen al was de thuisploeg de dominante ploeg, zonder de Schoonbroekse gasten weg te spelen. Niet veel later mistte de rooikens nog een grote kans, dit had het kantelpunt van de wedstrijd kunnen zijn. Voor de rust kregen we nog enkele goals tegen, tussenstand aan de rust: 4-1, Vinus was efficiënt maar niet oppermachtig zoals de stand zou doen vermoeden. Schoonbroek geloofde nog in hun eigen kunnen en startte met goede moed aan de 2de helft, waar Vinus met enkele wissels aan begon. Door gebrek aan efficiëntie vooraan lukte het Schoonbroek jammer genoeg niet om hun voet naast die van Vinus te zetten. Vinus speelde mooi voetbal en was erg efficiënt voor doel waardoor Jules zich nog 4 keer moest omdraaien. In het slot maakte Toon zijn 2de van de avond met een mooie stifter over de keeper, eindstand 8-2. Schoonbroek mocht na de wedstrijd fier zijn op de goede prestatie, en zette hun zinnen meteen op de derby van volgende week tegen Schijf B.

Topschutters na 20 april 2024:
Alec Sannen (17 goals)
Toon Nuyts (15 goals)
Quinten Staquet (8 goals)
Jonas Hooyberghs (3 goals)
Andres Driesen (3 goals)
Dimas Meeuwssen (3 goals)
Brent Van Herck (2 goals)
Nico Vanherck (2 goals)
Dimitri Sels (1 goal)
Jente Dresselaerts (1 goal)
Tijs Broeckx (1 goal)
Viktor Heyns (1 goal)
Owngoal (1)

Met White Star wist KFCS II dat ze ook voor een allesbehalve makkelijke opgave stonden. Toen we binnen de 5 minuten tegen een 0-2 achterstand aankeken, dachten we allemaal dat we voor een héél lange voormiddag stonden, maar niets was minder waar. Plots sloeg KFCS terug via Toon en stond het 1-2 (hoewel White Star kwam om de 0 te houden. Jammer maar helaas...). White Star liep terug 1-3 uit, maar eigenlijk had dit doelpunt nooit mogen tellen. Jens duwde een bezoeker op de grond die dan duidelijk achteruit trapte. KFCS stopte met voetballen, maar de bezoekers speelden door en schoven de 1-3 binnen. Fairplay ten top, maar soit. De sportieve weerwraak liet niet zo lang op zich wachten want opnieuw liet de bezoekende verdediging zich ringeloren door Toon N die met een lob de 2-3 op het bord zette en ons terug in de match bracht. Met dit resultaat hoopten we de rust in te trekken, maar toch viel nog de 2-4. Na de pauze was KFCS nog steeds allesbehalve onder de indruk en toen Jef D er 3-4 van maakte, kwam de spanning helemaal terug. Het werd met momenten ook wat bitsiger want de Schorvoortse machine draaide allesbehalve op volle toeren. Uiteindelijk wist White Star nog 2 keer te scoren, maar de uitslagen van vorige seizoenen in gedachten kan KFCS zeker terugblikken op een sterke partij.

Topschutters na 21 april 2024:
Toon Nuyts (11 goals)
Rik Berens (7 goals)
Bert Wens (4 goals)
Tom Meeuwssen (4 goals)
Pol Lasters (3 goals)
Stef Van de Perre (3 goals)
Alec Sannen (2 goals)
Brent Van Herck (2 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Jef Dierckx (2 goals)
Lennart Driesen (2 goals)
Thomas Goris (2 goals)
Wannes Goris (2 goals)
Andres Driesen (1 goal)
Cedric Ruts (1 goal)
Jens Stessens (1 goal)
Jo Verwaest (1 goal)
Jonas Hooyberghs (1 goal)
Lukas Broeckx (1 goal)
Niel Hannes (1 goal)
Owngoal (2)