DSC 2300

Nadat de ploegen en de technische staf her en der wat herschikt was, begonnen de heren aan de trainingen en speelden ze ook enkele vriendenwedstrijden in de zomer. KFCS I opende de debatten op het tornooi van Broekkant en keek daar FC Unitas in de ogen. Van meet af aan drukte KFCS de bezoekers tegen hun doel met verzorgd combinatievoetbal. Het duurde dan ook niet lang voor Rik de score kon openen. Op slag van rust verdubbelde Toon N de score, maar de 0 houden bleek nog een te grote opgave. Gelukkig sloeg KFCS niet in paniek en via Cedric; opnieuw Rik; Viktor en wederom Rik diepten ze de score systematisch uit tot 6-1. In het ultieme slot kon Unitas een tweede keer tegenscoren, maar veel zoden bracht dit ook niet meer aan de dijk.

Een week later stond er voor de eerste ploeg een verplaatsing over de brug op de agenda naar de B-reserven van RFC Zwaneven. Onder het toeziend oog van meer dan 100 supporters maakten beide ploegen er een aangenaam kijkstuk van. Zwaneven had een sterke ploeg opgetrommeld en klom ook op voorsprong, maar KFCS was allesbehalve van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden en sloeg telkens terug. Jammer genoeg liep op het einde het vat helemaal leeg en uiteindelijk won de thuisploeg verdiend met 6-4.

Bij de start van het nieuwe schooljaar keken een mix van onze eerste; tweede en derde ploeg mekaar op een zwoele vrijdagavond in de ogen. Trainer Poelie wou eens wat zaken uitproberen en zelfs hier maakten de spelers er een boeiende partij van waaruit veel lessen konden worden getrokken. De uitslag deed er minder toe, maar voor de volledigheid geef ik toch mee dat de rode ploeg met 4-2 won van de blauwe ploeg.

Afgelopen weekend kregen onze beide zaterdagploegen bezoek van de buren van Schijf Sport. Onder een loden zon begon KFCS III als eerste en zij kwamen snel op achterstand. Vorig seizoen was dat vaak de voorbode van veel meer onheil, maar nu viel het nog mee omdat onze rood-witten de match stilletjes in handen namen. Met een raketschot zette Toon N de bordjes opnieuw in evenwicht en iets voorbij het half uur bracht Andres de thuisploeg zelfs op voorsprong. Het beloofde nog een zware tweede helft te worden en met een lachwekkende penalty konden de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte komen. 20 minuten voor tijd viel dan de beslissing met de 2-3 van Schijf en KFCS was niet meer bij machte om te reageren. Het geleverde spel toonde echter dat de ploeg klaar lijkt voor de competitiestart en ook de nieuwe aanwinsten hebben getoond dat ze over potentieel beschikken om er met dit team een fijn seizoen van te maken.

Nadien mocht ook KFCS I aan de bak tegen Schijf. De bezoekers stonden niet op volle sterkte en keken al snel tegen een dubbele achterstand aan dankzij Rik. De 2-1 kwam een beetje als een donderslag bij heldere hemel, maar kort na de pauze stelde KFCS orde op zaken. Schijf kon nog 1 keer aanklampen, maar door wat blessures en de 4-1 van Emas brak hun veer helemaal. Uiteindelijk kon KFCS nog 2 keer scoren zodat ze 's avonds een nieuwe overwinning konden vieren.

Hét spektakelstuk van het weekend was voorzien voor zondag. KFCS II trok naar Witte Molen en liep daar op 37 minuten onverwacht 0-4 uit via Toon N; Bert; Rik en weer Toon N. De mannen uit Kasterlee knipperden ook eens met hun ogen, maar konden voor rust ook 2 doelpunten scoren, maar dankzij Rik en Toon N was de match gespeeld onder de rust ... enfin, dat dachten we toch. KFCS viel met 10 na het uitvallen van Nathan en het gebrek aan wisselspelers en op 10 dolle minuten bracht Witte Molen de stand terug op 6-6. Erop en erover dan? Nope, want net toen de 7-6 in aantocht was ramde Toon N de 6-7 in doel. In het slot van de match kopte Nick nog de 6-8 tegen de touwen en kort nadien besloot de ref dat het genoeg was geweest.