DSC 0282

Nadat onze dames vorige week afrekenden met Zandhoven kregen ze afgelopen weekend met Brecht opnieuw een onbekende tegenstander tegenover zich. De afgevaardigde van de bezoeksters vertelde ons voor de match dat we van hen niet te veel moesten verwachten en hij had ook gelijk. Van in het begin van de match speelde onze rood-witten kat en muis met Brecht. De snedige aanvallen volgden mekaar in sneltreinvaart op, maar uiteindelijk moest keepster Valérie met een penalty de ban breken. Jelte maakte er meteen daarna 2-0 van en Ruth sloeg Brecht met 2 doelpunten al voor de rust tegen het canvas. Na de pauze ging het feest gewoon door en met goals van Jelte (2) en Michelle liep FCS 7-0 uit. Dat Brecht er met een mooie vrije trap net onder de lat nog 7-1 van kon maken, was niet meer dan een voetnoot. Met 6 op 6 zijn onze dames perfect aan het seizoen gestart en dit weekend is er al de eerste klapper tegen Horendonk.

Topschutters na 14 september:
Jelte Staes (3 goals)
Michelle Van Gestel (3 goals)
Ruth Mattan (3 goals)
An Boons (1 goal)
Valérie Crets (1 goal)

KFCS I speelde gastheer voor Kempenzonen in hun opener van het seizoen. De eerste helft ging nog gelijk op met enkele kansen aan beide kanten. De doelmannen toonden meteen dat ze wakker waren, maar op slag van rust moest Joeri (die de geblesseerde Wim VdV verving) zich toch gewonnen geven. Na de pauze bleef FCS beuken op de Desselse muur, maar kraken deed de verdediging van Kempenzonen niet... tot Jonas Nijs een afvallende bal in zijn voeten kreeg. Bijna vloog de keeper mee de goal in, maar eindelijk stond de intussen oververdiende gelijkmaker op het scorebord. Nadien waren er nog wat kansen voor de thuisploeg, maar telkens faalden ze oog in oog met het sluitstuk van de bezoekers en zo stelden beide teams zich tevreden met een billijk gelijkspel

Jonas Nijs (1 goal)

KFCS III kreeg de punten meteen in de schoot geworpen aangezien Real Heesakker te laat aan een vrijgezellenweekend dacht en bijgevolg geen ploeg op de been kreeg. Ze waren dus meteen genoodzaakt om forfait te geven.

Op zondagochtend ontving KFCS II Postel. Zij eindigden de voorbije seizoen vaak in de onderste regionen van het klassement, maar toonden zich al vaak een moeilijke tegenstander voor KFCS. Dit keer was het net iets anders, want het zwarte beest bleek maar een mak lammetje. KFCS liep Postel van in het begin onder de voet en de score ging al snel de hoogte in. De bezoekers beperkten zich vooral tot zagen op mekaar, maar daar trokken wij ons niets van aan. Ook in de tweede helft vlamden we aan een hoog tempo door, maar toch was er nog een minpunt: keeper Dennis kwam onoordeelkundig uit en brak daarbij zijn kaak op verschillende plaatsen. Een operatie bleek onvermijdelijk. We wensen hem in naam van onze ganse club een spoedig herstel toe. Hoe dan ook veegde KFCS simpel de vloer aan met Postel (10-1!!!)