DSC 4791

Het werd een weekend om héél snel te vergeten voor onze competitieploegen aangezien ze alle 4 in het zand beten. Het begon al met KFCS III die naar hekkensluiter Schijf C trokken. Ik had in de voorbeschouwing al gewaarschuwd voor hekkensluiters, maar blijkbaar is de waarschuwing toch niet helemaal doorgedrongen aangezien onze rood-witten aan de rust al tegen een 3-0 achterstand aankeken. Na de pauze probeerden de bezoekers het tij nog te keren en Viktor wist te scoren, maar ook Schijf kon de netten nog 2 keer doen trillen waardoor KFCS pijnlijk met 5-1 onderuit ging en in de kelder van de rangschikking blijft hangen.

Topschutters na 2 december 2023:
Alec Sannen (7 goals)
Toon Nuyts (7 goals)
Dimitri Sels (1 goal)
Jonas Hooyberghs (1 goal)
Viktor Heyns (1 goal)

Ook KFCS I zit nog steeds in puntennood, maar kon zich wel optrekken aan de recente sterke prestaties tegen Horst en Kempenzonen die beiden tot een billijke puntendeling leidden. Afgelopen weekend trok de karavaan naar Claridge en de ploeg vatte de match stevig aan. Alleen bleek scoren weer een moeilijk gegeven en de eerste keer dat de thuisploeg de neus aan het venster stak, was het ook meteen raak. KFCS liet het hoofd niet hangen, maar 2 snelle aanvallen van Claridge later stonden we 3-0 in het krijt en beseften we dat het moeilijk zou worden. Rik leek de hoop terug te doen oplaaien met de 3-1 en we beseften allemaal dat er nog een hele helft was om aan de achterstand te knabbelen. KFCS probeerde met alle mogelijke middelen de bakens te verzetten en ze versierden ook enkele mogelijkheden, maar scoren bleek weer een helse opgave te zijn. Ook Claridge kon de netten niet meer doen trillen ondanks enkele zuivere mogelijkheden, maar hun overwinning kwam helaas ook niet meer in gevaar. Zo blijft onderaan alles wat bij elkaar hangen, maar we blijven er allemaal van overtuigd dat het ooit eens moet keren voor KFCS.

Topschutters na 2 december 2023:
Rik Berens (3 goals)
Jef Nuyts (2 goals)
Nico Vanherck (2 goals)
Alec Sannen (1 goal)
Emas Van Beylen (1 goal)
Jarno Dockx (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Maarten Cuypers (1 goal)
Mathias Maes (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Owngoal (1)

Nog was de voetbalzaterdag niet ten einde, want op een koude donkere zaterdagavond trokken de dames naar Herselt voor een onvervalste topper (de eerste tegen de derde). Met een uitgekiend plan hoopte onze coach de leider te doen wankelen, maar het pakte toch helemaal anders uit toen we na een half uur al tegen een 5-0 achterstand aankeken waar weinig tot niets op af te dingen viel. Elke tempoversnelling van de thuisploeg deed ons pijn en zelf geraakten we amper aan mogelijkheden. Esther sloeg er gelukkig in om de 0 van het bord te halen aan onze kant, maar nadien was het al Herselt wat de klok sloeg. Aan de rust stond het 7-1 en wat we ook probeerden, het mocht allemaal niet baten. De tweede helft begon wel beter met enkele kansen voor ons, maar toen de thuisploeg de match terug in handen nam, gingen de alarmbellen weer af. Met man en macht weerden we ons om de dubbele cijfers te vermijden, maar ook dat bleek niet mogelijk waardoor we tegen een 12-1 pandoering aanliepen tegen een ijzersterke ploeg.

Topschutters na 2 december 2023:
Sara Van Mechelen (14 goals)
Lodie Schuurmans (13 goals)
Aranka Van den Eynde (10 goals)
Annelies Nuyts (7 goals)
Jelte Staes (6 goals)
Sien Gaublomme (4 goals)
Bo Van Herk (2 goals)
Eva Bernaerts (2 goals)
Eef Theeuwes (1 goal)
Esther Van Gorp (1 goal)
Kelly Van den Broeck (1 goal)
Loes Goor (1 goal)

Gelukkig hebben we nog een zondagploeg die een poging mocht ondernemen om het weekend te redden op het kleine hobbelige veld van Heikneuters. Het begon niet goed voor KFCS met de snelle openingstreffer en na 35 minuten zag het er nog beroerder uit. Stef leek ons terug hoop te geven met de aansluitingstreffer, maar binnen de minuut ging die hoop terug weg en kort na de pauze leek het doek te vallen toen het 4-1 werd. 2 handsballen van de thuisploeg kort na mekaar brachten de spanning helemaal terug want zowel Pol als Toon N faalden niet vanop de stip. Met nog een half uur op de klok leek er nog veel mogelijk tot de man in het zwart besloot om KFCS te nekken met een lachwekkende strafschop na zogezegd handspel van Thomas. Wout pakte de elfmeter, maar de bal ging niet naast, maar omhoog en uiteindelijk ramde Stef het leer zelf in het dak van het doel. De Schoonbroekse veer was definitief gebroken en ondanks een doelpunt van Andres (die er nu bijna evenveel heeft dan broer Lennart die NOG STEEDS GEEN topschutter is van de zondagploeg) was puntengewin niet voor vandaag en zo kwam er een einde aan een gitzwart voetbalweekend. Kop omhoog en op naar de volgende zitting!!

Topschutters na 3 december 2023:
Tom Meeuwssen (4 goals)
Bert Wens (3 goals)
Pol Lasters (3 goals)
Stef Van de Perre (3 goals)
Toon Nuyts (3 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Lennart Driesen (2 goals)
Andres Driesen (1 goal)
Cedric Ruts (1 goal)
Jens Stessens (1 goal)
Jo Verwaest (1 goal)
Lukas Broeckx (1 goal)
Niel Hannes (1 goal)
Thomas Goris (1 goal)
Wannes Goris (1 goal)
Owngoal (1)