DSC 0102

Na enkele forse uithalen wilden onze dames graag die lijn doortrekken op het doorweekte veld van Loenhout B. Met net genoeg speelsters en zonder wissels begonnen we eraan en meteen opende Sara de debatten. Toen diezelfde Sara werd neergehaald in de zestien, nam Loes haar verantwoordelijkheid en toen Sara na 10 minuten nog eens scoorde, was de match gespeeld. Allez ja, dat dachten we toch, want plots kon ook Loenhout scoren en toen na 23 minuten balverlies werd afgestraft, stond het ineens 2-3 en sloop er toch wat paniek in de rangen. De 2-4 van Sara, die eerst nog half werd getorpedeerd door de keepster van Loenhout, viel dan ook niks te vroeg en toen Eva er op slag van rust 2-5 van maakte, leek het game over voor de thuisploeg. Voor de rust had de ref al een goal van Eef onterecht afgekeurd voor buitenspel, maar na de pauze was er helemaal geen spraken van offside dus was de eerste seizoenstreffer van Eef wel een feit. Ook Aranka vond dat ze haar duit nog eens in het zakje moest doen en nadien liet de keepster van Loenhout haar ploeg in de steek met een domme rode kaart (met 2 gestrekte benen naar Annelies haar kuit vliegen kan ook maar 1 sanctie kennen natuurlijk) en als sportieve wraak schoot Annelies de daaropvolgende vrije trap binnen. Sara kon nadien nog 2 keer scoren, maar ook Loenhout deed de netten nog 2 keer trillen. Het slotakkoord was voor Aranka die de 4-11 eindstand op het scorebord kon zetten die onze dames stevig op de vierde plaats houdt.

Topschutters na 18 november 2023:
Lodie Schuurmans (13 goals)
Sara Van Mechelen (12 goals)
Aranka Van den Eynde (7 goals)
Annelies Nuyts (6 goals)
Jelte Staes (6 goals)
Sien Gaublomme (3 goals)
Bo Van Herk (1 goal)
Eef Theeuwes (1 goal)
Eva Bernaerts (1 goal)
Kelly Van den Broeck (1 goal)
Loes Goor (1 goal)

KFCS I had dringend punten nodig en hoopte die te pakken tegen promovendus Horst. Op een loodzwaar veld ging de partij van start en toen Tom G de score opende, leek KFCS bevrijd te voetballen. Jammer genoeg kon Horst terugslaan, maar er was nog steeds geen man overboord. KFCS toonde, in tegenstelling tot de voorbije weken, inzet; grinta en de wil om te winnen, maar ze leken zich wel in de voet te schieten toen Daan z'n tweede gele kaart slikte en we dus met een man minder stonden. Toch leek Jef N ons de deugddoende driepunter te schenken met z'n eerste goal van het seizoen, maar een moment van concentratieverlies zorgde ervoor dat beide ploegen zich tevreden moesten stellen met een puntendeling. KFCS won de match wel op punten, maar daar koop je natuurlijk niks mee. Hoe dan ook was de prestatie vandaag goed tot zeer goed en op deze fundamenten moeten we verder bouwen de volgende weken in de toppers die eraan komen.

Topschutters na 18 november 2023:
Nico Vanherck (2 goals)
Alec Sannen (1 goal)
Emas Van Beylen (1 goal)
Jarno Dockx (1 goal)
Jef Nuyts (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Rik Berens (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Owngoal (1)

Ook KFCS III moest op een intussen nog zwaarder veld aan de bak tegen Horst. Via Alec klommen ze ook op voorsprong, maar de bezoekers leken niet van plan om schipbreuk te lijden in Kortijnen en sloegen snel terug. Ze gingen er zelf op en over en plots keek KFCS tegen een achterstand aan tijdens de rust, maar niemand had het gevoel dat ze slechter waren dus vol goede moed gingen ze er terug voor in de tweede helft. Alleen bleef het maar regenen, wat het veld alleen maar zompiger maakte en goed voetbal brengen alleen maar bemoeilijkte. Met een lichte penalty bracht Alec ons terug in de match en in het slot zorgde de wederoptredende Toon N met z'n gekende actie (wegdraaien en schieten) voor de deugddoende driepunter.

Topschutters na 18 november 2023:
Alec Sannen (7 goals)
Toon Nuyts (7 goals)
Dimitri Sels (1 goal)
Jonas Hooyberghs (1 goal)

Op zondagochtend keken we normaal koploper White Star in de ogen, maar het veld lag er zo nat en zompig bij dat we vreesden voor ongelukken (en voor het verder vernielen van ons plein) en hoopten we dat de scheidsrechter de match zou afgelasten. Alleen vond hij het veld perfect bespeelbaar, maar gelukkig kwam ook bondsvoorzitter Ludo VN aan en hij vond het terrein niet bespeelbaar. Ondanks verwoede pogingen van de scheidsrechter om hem te overtuigen, besloot Ludo om z'n verantwoordelijkheid te nemen en de enige juiste beslissing te nemen: de wedstrijd kon niet doorgaan.

Topschutters na 19 november 2023:
Tom Meeuwssen (4 goals)
Bert Wens (3 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Lennart Driesen (2 goals)
Pol Lasters (2 goals)
Stef Van de Perre (2 goals)
Toon Nuyts (2 goals)
Cedric Ruts (1 goal)
Jens Stessens (1 goal)
Jo Verwaest (1 goal)
Lukas Broeckx (1 goal)
Niel Hannes (1 goal)
Thomas Goris (1 goal)
Wannes Goris (1 goal)
Owngoal (1)