DSC 7699

Na de nipte nederlaag vorige zaterdag tegen Zoersel wilden onze dames opnieuw aanpikken met de zege tegen het nog puntenloze Moldavo C. De eerste kans was meteen voor ons, maar nadien ging het aan de overkant plots heel snel. Na 4 minuten keken we al tegen een 0-2 achterstand aan en na 24 minuten leek de situatie al helemaal hopeloos toen het 0-4 stond... Iedereen keek vol ongeloof naar mekaar, maar toen Moldavo het gaspedal wat loste, kwamen we er meteen door. Jelte scoorde 2 keer kort na mekaar en de ommekeer leek ingezet. KFCS begon plots kansen te creëren, maar net toen we dachten dat de aansluitingstreffer eraan zou komen, viel de 2-5 aan de overkant. We pepten mekaar onder de rust nog eens op en probeerden met enkele wissels het tij te keren en opnieuw Jelte wist een kwartier voor tijd te scoren, maar na het uitvallen van Valérie met een man minder kregen we in het slot nog 2 doelpunten om de oren en gingen we voor eigen volk af met 3-7. Tijd voor wat bezinning en volgende week er terug tegen aan zou ik zeggen!

Sara Van Mechelen (1 goal)

KFCS III wilde na de nederlaag tegen Red Star ook hun blazoen wat oppoetsen op het veld van Geneberg. Na 2 minuten lanceerde Joran Toon en kopte Alec de 0-1 in de winkelhaak. Even later ramde Toon de bal met een dropshot over de keeper en leek KFCS het moeilijkste al gedaan te hebben. De bezoekers bleven controleren, maar toch kwam Geneberg terug tot 1-2. Geen paniek, want opnieuw Toon diepte de score uit tot 1-3 toen hij ruimte maakte voor zichzelf en de bal in de linkerbenedenhoek ramde. We leken zo de rust te halen tot na geharrewar Geneberg opnieuw kon tegenscoren (Wout had 1 hand op de bal, maar dan mag deze nog steeds worden gespeeld). Na de pauze was de geleverde kwaliteit minder en Geneberg kwam terug tot 3-3. KFCS verloor de greep de match en mocht in het slot nog blij zijn dat Geneberg de kans op de overwinning liet liggen en zo bleef het bij een billijk gelijkspel. Kop omhoog en volgende week opnieuw knallen is de boodschap!

Alec Sannen (3 goals)
Toon Nuyts (3 goals)
Dimitri Sels (1 goal)

Ook KFCS I had nog wat recht te zetten na de blamage vorige week tegen Schijf. Dat moest dan gebeuren op het veld (allez ja, noem het gerust 'akker') van Donk (allez ja, op dat van Steenweg Sport). We hadden gehoopt dat KFCS had geleerd uit de eerste helft van vorige week, maar de eerste helft van afgelopen weekend leek een kopie te zijn: veel te weinig geloof in eigen kunnen, veel te makkelijk balverlies en te veel ruimte voor de tegenstander om te voetballen. Zo roep je problemen over jezelf af en zo geschiedde ook. Na 20 minuten keek KFCS al tegen een 2-0 aan, maar plots leek het wat te keren. Jo zette Rik voor doel en hij kon de aansluitingstreffer scoren. Binnen de minuut drukte Donk de hoop van KFCS opnieuw de grond in met de 3-1 en toen de 4-1 viel, beseften we al dat het aartsmoeilijk zou worden om een resultaat te halen. Na de pauze probeerde KFCS wel, maar zienderogen zagen we de moed bij iedereen in de schoenen zakken en zo ging KFCS voor de tweede week op rij met de billen bloot. Volgende week de koppen leegmaken en de week nadien er weer vol tegenaan!

Nico Vanherck (2 goals)
Jarno Dockx (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Rik Berens (1 goal)

De enige ploeg die niets moest rechtzetten was KFCS II want zij blikten vorige week Postel in en wilden die lijn doortrekken op het veld van Kempenzonen. We begonnen goed en toen eindelijk iedereen gearriveerd was, werden we nog beter en begonnen we ook kansen te creëren. Een onoplettendheid in de verdediging zorgde echter dat we met een strafschop 1-0 achter stonden, maar nog voor rust stelde Tom M orde op zaken. Na de pauze zagen we het spelbeeld kantelen doordat Kempenzonen veel hoger druk zetten en ons de tijd en ruimte niet meer gaven om te voetballen. KFCS leek stand te houden, maar pijnlijk balverlies zette hun spits voor doel en opnieuw stonden we op achterstand. KFCS probeerde nog om de bakens te verzetten, maar de vermoeidheid begon toe te slaan en op de counter maakte de thuisploeg het helemaal af en zo beet KFCS spijtig genoeg voor de eerste keer dit seizoen in het zand. Het positieve onthouden en meenemen om binnen 2 weken vol gas te gaan!