Zoeschoonbroek 0321

Nadat vorige week de heren de competitie op gang hadden getrapt was het afgelopen weekend ook voor onze dames zo ver. De eerste opdracht was een verplaatsing naar Zoersel. De eerste helft verliep vrij regenachtig en er kwamen kansen aan beide kanten, maar geen van beide keepsters wilde zich gewonnen geven. In de tweede helft wilde Zoersel de match in handen nemen, maar toen Bo voor doel verscheen was hun keepster verslagen. 2 minuten later leek Annelien de boeken al dicht te doen, maar mistasten in onze verdediging bracht de spanning echter terug. Geen paniek, want Bo was in een begenadigde dag en met nog 2 treffers na vloeiend combinatiespel van onze rood-witten zorgde ervoor dat we met een comfortabele voorsprong de laatste minuten ingingen. In het uiterste slot van de match kon keepster Anouk zich nog een 2de keer omdraaien, maar dat kon de pret niet meer bederven want onze eerste driepunter van het seizoen was een feit.

Topschutters na 24 september 2022:
Bo Van Herck (3 goals)
Annelien Jacobs (1 goal)

Om 15:00 begon KFCS III aan z'n tweede seizoensopdracht bij de buren van Den Berg. Vorige week kreeg de ploeg een rammeling van formaat van Sparta Blauw-Wit en ook afgelopen zaterdag was het vrij snel duidelijk dat puntengewin er niet zou inzitten. Van de eerste minuut bracht Den Berg vlot combinatievoetbal en lieten ze KFCS alle hoeken van het terrein zien. Uiteindelijk stond er na 90 minuten een alleszeggende 9-0 op het scorebord en stonden er nog 10 KFCS-spelers op het terrein aangezien Pol al iets vroeger de douches mocht gaan opzoeken.

-

Nog later op de namiddag reed KFCS I de brug van Mol over om dan aan te komen bij Donk Sport. Een scheidsrechter was er niet voorzien (eigenlijk onbegrijpelijk, maar soit) dus kregen wij de gelegenheid om er 1 te leveren en dat deden we ook. Uw eigenste verslaggever heeft zich van deze taak gekweten en hij zag Menno na 3 minuten al de score openen. KFCS hield de eerste helft de hele tijd controle en kreeg nog een paar mogelijkheden om de score uit te diepen, maar liet ze allemaal onbenut zodat de voorsprong krap bleef. Op slag van rust lukte Rik dan eindelijk de 0-2 en konden we toch iets geruster naar de kleedkamer. Ook na de pauze geraakte Donk moeilijk in z'n spel en her en der leidde dat tot frustraties, maar uiteindelijk bleef alles binnen de perken. Met nog 25 minuten op de klok zette Lars zich achter een vrije trap en hij ramde deze keurig in de hoek binnen. 10 minuten voor affluiten deed Rik het licht helemaal uit en de eerredder van Donk (gescoord door Mathias M) leek ook geen remontada op gang te brengen, want de thuisploeg stond door een resem gekwetsten nog met 10 op het veld.

Rik Berens (3 goals)
Menno Sels (2 goals)
Bert Wens (1 goal)
Lars Van Herck (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)

KFCS II verloor vorige week z'n competitieopener van Ten Aard en stond met 12 spelers in de schaduw van de molen in Retie klaar om Den Berg partij te geven. De eerste kansen waren nog voor KFCS, maar in 2 minuten leek Den Berg de match al beslist te hebben met 2 doelpunten. KFCS wilde zich echter niet gewonnen geven en trok het laken stilletjes naar zich toe. Grote kansen kwamen er niet meteen uit voort, maar ook de thuisploeg kreeg amper een kans bij mekaar gespeeld. In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld met aan beide kanten enkele mogelijkheden. In het slot van de match sloeg de vermoeidheid toe en hier profiteerde Den Berg optimaal van met nog 2 late doelpunten zodat er een fel overdreven 4-0 eindstand op het scorebord stond.