DSC 0606

In augustus trokken onze dames hun schoenen terug aan en begon voor hen de voorbereiding. Een eerste afspraak op een warme vrijdagavond hadden we in Lommel. KFCS voetbalde redelijk traag, maar creëerde toch wel enkele kansen. Alleen bleek scoren een helse opgave in de eerste helft (o.a. Sara besloot op de paal en zowel Sien als Jelte zagen hun schoten op een haar na het doel missen) en bij Lommel vlogen de ballen wel binnen waardoor we aan de rust al tegen een 4-0 achterstand aankeken. Toen kort na de rust de 5-0 viel, beseften we allemaal dat het voorbij was. Daar konden de eerredders van Sien en Annelies helaas niets meer aan veranderen. In het slot kreeg Annelies nog de kans om nog wat meer te milderen, maar de keepster kon haar strafschop stoppen.

Panikeren deden we echter nog niet, want een week later brachten 11 moedige krijgsters een bezoek aan Beerse waar Lentezon ons ontving. Na 3 minuten keken we ook hier tegen een achterstand aan, maar Lentezon bleek niet van hetzelfde niveau als Lommel een week eerder. Binnen de minuut keerden Lodie en Sien de scheve situatie helemaal om en via Annelies liepen we verder uit. Lentezon sloeg nog 1 keer terug, maar plots begonnen de goals snel te vallen. Buiten Lodie en Annelies openden ook Bo; Floor en Sara hun rekening van het seizoen en uiteindelijk wisten we 11 keer te scoren.

Enkele dagen later kregen we bezoek van SK Kadijk uit Overpelt, die vorig seizoen kampioen speelden in 2° provinciale Limburg. KFCS moest even zoeken, maar op het half uur brachten Lodie en Bo ons op 2-0 en hiermee trokken we ook de rust in. Kadijk sloeg echter terug met een doelpunt waar een duidelijke geur van buitenspel aan hing, maar soit. Na enkele position switches van coach Kris leek KFCS de tegenstander helemaal dood te nijpen. Loes; Annelies en Esther duwden het mes telkens wat dieper in de wonde, maar met een nieuw buitenspeldoelpunt en nadien nog een volledig geldige goal kon Kadijk toch nog wat aanklampen. Het slotwoord was echter voor Kelly die een corner aan de verste paal kon binnenkoppen.

De wedstrijd waarover we nog het langst hebben nagepraat was de thuismatch eind augustus tegen Bevel. De bezoeksters klommen op voorsprong, maar Kelly (op assist van Annelies) en Annelies (op assist van Kelly) draaiden de score helemaal om. Bevel kwam opnieuw terug, maar liet achteraan ook veel gaten waar Sara en Bo elk 2 keer van konden profiteren. 6-2 na een uur, dus de match leek gespeeld, maar niets was minder waar... Bevel had een sterke spits met een stevige linkse meegebracht en KFCS liet zich 5 keer door haar verrassen. Zienderogen kwamen de bezoeksters terug en een kwartier voor tijd gebeurde het ondenkbare en stond het plots 6-6. Iedereen krabde zich eens in de haren (zelfs onze trainer blijkbaar), maar in het slot ging nieuwkomer Aranka over het been van een bezoekende verdedigster. Opnieuw nam Annelies haar verantwoordelijkheid, maar opnieuw liep het mis waardoor de 6-6 op het bord bleef en er niet meer afgeraakte.

Met 3,5 degelijke tot goede wedstrijden in de benen begon het echte werk begin september in de Beker van Antwerpen. Het lot had bepaald dat we op bezoek mochten bij 1° provincialer Vlimmeren. We liepen snel tegen een achterstand aan, maar op het kwartier ramde Lodie een vrije trap in de haak. KFCS begon beter te worden en Annelies fusilleerde jammer genoeg de lat. Aan de overkant kopte Sara een voorzet voorbij Valérie en op slag van rust slikten we de 3-1 die kort na de pauze werd gevolgd door 4-1 en dan nog 5-1 en 6-1. Esther bracht ons nog terug tot 6-2 en besloot nog op de paal, maar in het slot viel dan de fel overdreven 7-2 en was de bekeruitschakeling meteen een feit.

Om geen 2 weken stil te vallen nodigden we een week later het eveneens uitgeschakelde Broechem uit voor een laatste oefenwedstrijd. In tegenstelling tot de voorbije wedstrijden klom KFCS dit keer op voorsprong via Esther. Sien verdubbelde iets na het half uur de score. Alles leek op wieltjes te lopen, maar plots schudde de aansluitingstreffer van Broechem ons terug stevig wakker. Gelukkig kregen we vandaag weer een episode van The Schuurmans Show te zien, want opnieuw wist onze sluipschutter de netten 5 keer te doen trillen. Tussendoor deed ook nieuwkomer Aranka nog haar duit in het zakje zodat we de voorbereiding met een positief gevoel kunnen afsluiten en vol vertrouwen kunnen toeleven naar de clash met Arendonk Sport op 23 september.