DSC 0203

Efficiëntie is en blijft een essentieel woord in voetbal. Wie zijn/haar kansen afwerkt en af en toe wat geluk heeft kan het ver brengen in de reeks waarin ze voetballen. Wie dat echter niet doet, kan vroeg of laat in de problemen komen.

Onze dames hebben in hun eerste 2 wedstrijden veel tekenen van efficiëntie getoond met 11 doelpunten, maar vorige zaterdag was het nog spannend om aan een ploeg te geraken. Uiteindelijk vonden we 13 speelsters en onze 2 nieuwste aanwinsten Hanne Annendyck en Lisa Van Heurck maakten al meteen deel uit van de kern. Tegenstander Horendonk stond ook mee aan de kop, dus het beloofde al vroeg op het seizoen een topper te worden. KFCS kwam 0-1 achter, maar na een penaltyfout op Ruth zette Valérie de bordjes gelijk. Toen de laatste man van Horendonk haar eigen keepster versloeg en op slag van rust Michelle ook wist te scoren stonden we er goed voor. Na de pauze besloot een bezoekster om haar ploeg nog dieper in de miserie te duwen met een rode kaart na natrappen en slaan richting Bo E, maar toch wist Horendonk met 10 man opnieuw de aansluiting te forceren. Onze dames probeerden eerst rustig de controle te krijgen en dat lukte ook. In het slot van de match diepten ze dan stelselmatig de score uit via Ruth en 3 goals van Michelle. Zo stond er na 90 minuten en een topmatch met alles erop en eraan een duidelijke 7-2 op het scorebord.

Owngoal (1)

KFCS I kreeg Flurky op bezoek en om de voeling met de middenmoot niet snel te verliezen zouden ze er goed aan doen om te winnen. Alleen is dat tegen de mannen van Mol Achterbos vaak makkelijker gezegd dan gedaan. De match begon alles samen nog rustig, maar op slag van rust sloeg de vlam in de pan toen een speler van Flurky tegen de grond werd gewerkt in de zestien van KFCS. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen en de 0-1 was een feit. Kort nadien kreeg KFCS nog een dot van een kans op de gelijkmaker, maar de bal wilde niet tegen de netten. In de tweede helft probeerde de thuisploeg om de bakens te verzetten, maar Flurky stond goed en in het slot diepten zij de score nog uit met 2 goals. Met 1 op 6 kunnen we niet meteen van een schitterende start spreken, maar de weg is nog lang en volgende week om 16:30 is er een nieuwe kans op het veld van Donk.

Jonas Nijs (1 goal)

KFCS III mocht deze keer wel de wei in nadat Real Heesakker vorig weekend hun kat stuurden. Tegenstander was het Geelse Pro Mille, dat vorig seizoen op een haar na de promotie naar derde afdeling miste, maar vorige week wel verrassend verloor van promovendus VK Kolonie. Toch mochten we het niet te makkelijk opnemen en dat deden we ook niet. Nathan zorgde met een raket voor een op dat moment verdiende voorsprong en toen Tom M de score kon verdubbelen, beseften de bezoekers dat ze met een probleem zaten. Ze probeerden op te schuiven, maar het Schoonbroekse blok stond goed en keeper Guy B kon zijn netten schoon houden als ze er toch eens door kwamen. In de tweede helft kwam KFCS wat meer in de verdrukking, maar de aansluitingstreffer kwam te laat. Pro Mille heeft met 0 op 6 z'n start volledig gemist, terwijl KFCS met 6 op 6 wel perfect weg is. Volgende zaterdag belooft echter weer een zware dobber te worden aangezien we dan een bezoek brengen aan Atib Leopoldsburg.

Nathan Jonckers (1 goal)
Tom Meeuwssen (1 goal)

Op zondagochtend kwamen 11 Bosvlinders op bezoek in Kortijnen. KFCS had vertrouwen te over na de 10-1 rammeling die ze vorige week aan Postel verkochten en ook vandaag begon het goed met een vroege goal van Toon K. KFCS liet nadien echter na om de bezoekers meteen uit te tellen en slikten op een dwaze manier de gelijkmaker. Geen paniek, want Wannes zorgde voor een verdiende 2-1 ruststand. Na de pauze ging het licht echter 2 keer kort na mekaar uit na geblunder in de verdediging en plots stonden Bosvlinders 2-3 voor. Toen Toon werd onderuit gehaald in de zestien ging de bal echter op de stip. Jonas nam zijn verantwoordelijkheid en zette de bordjes terug gelijk. Het werd zelfs nog beter toen Jonas met een loeier KFCS opnieuw op voorsprong bracht. Dries leek voor de geruststellende voorsprong te zorgen met de 5-3, maar toch liet KFCS Bosvlinders nog helemaal terugkomen zodat aan het einde een knotsgekke en vooroorlogse 5-5 op het scorebord stond.