DSC 0924

Met de derby der derby's op het programma in Arendonk wisten onze dames wat hen te doen stond: eerherstel zoeken voor de blamage uit de heenmatch. De match, waarin de wind een belangrijke factor zou worden, begon rustig en de eerste helft was bijzonder kansarm. Een logische 0-0 stond na 45 minuten nog steeds op het bord, maar deze tussenstand werd volledig overschaduwd door de zware blessure die onze verdediger Joyce opliep. De ambulance is haar komen ophalen en ze is dezelfde avond nog geopereerd. We wensen Joyce hierbij alvast een spoedig herstel toe!

In de tweede helft was het KFCS dat op voorsprong klom via een rake kopbal van Annelies na een perfecte voorzet van Esther. Toen Lodie de lat kort nadien fusilleerde, probeerden we door te duwen, maar op het grote veld hadden de meesten hun beste pijlen al verschoten. Arendonk wisselde intussen en bracht een van hun betere spitsen in die de match (met een grote portie geluk) helemaal deed kantelen. In het slot liepen onze dames nog op een snedige counter en zo gingen we opnieuw de boot in, maar deze keer bleef de score beperkt to 3-1.

Sara Van Mechelen (1 goal)

KFCS I mocht nog een weekend rusten van de Molse bond.

Menno Sels (1 goal)

KFCS III was geen rust gegund, want zij keken Schijf in de ogen. Met het oog op de tweede plaats en om in het spoor te blijven van leider Belta (de tegenstander van volgende week) won de ploeg best en er waren ook mogelijkheden, maar Schijf verdedigde sterk in blok en wist uiteindelijk 2 keer te scoren. Lennart scoorde voor KFCS, maar zo liepen onze rood-witten toch tegen een zure nederlaag aan.

Nathan Jonckers (1 goal)

Op zondagochtend trok KFCS II richting Postel. Niet om te bidden, maar wel om te sjotten op een zwaar veld in de regen. In het begin van de match versierde KFCS een aantal kansen, maar ofwel speelden ze het net niet goed genoeg uit, ofwel lag de keeper van Postel in de weg. Coach Marc z'n haren werden grijzer met de minuut, maar gelukkig kregen ze iets meer kleur toen Toon N eindelijk de 0-1 kon maken. Iets voor het half uur viel dan de 0-2 en leek de match al gespeeld te zijn aangezien Postel niet in staat was om terug te slaan. In de tweede helft (toen het nog harder regende en het veld nog zwaarder lag) scoorde Toon K de 0-3, maar binnen de minuut wist Postel de eer nog een beetje te redden. Verder kwamen ze echter niet en zo mocht KFCS opnieuw 3 punten bijschrijven op hun teller en krijgen ze de buik van het klassement opnieuw in het vizier.