DSC 7822

Dat is het relaas van het afgelopen weekend. In de voormiddag gebeurde er niets in ons Jean Meyersstadion aangezien Flandria niet over voldoende speelsters beschikte en daarom noodgedwongen forfait moest geven. Zo schuiven onze dames door naar een voorlopige vierde plaats met een match meer gespeeld.

Bo Van Herk (1 goal)

Het is intussen geleden van de rammeling op de akker van Donk dat KFCS I nog eens een bal had gezien en ook afgelopen zaterdag kwam het er niet van aangezien we waren vrijgeloot in de Beker van de Kempen. Dat betekent dat we meteen doorgaan naar de 2° ronde, maar dat we na 3 weken niet voetballen hopelijk komende zaterdag messcherp aan de aftrap zullen verschijnen in Mol Sluis op het veld van Hoekske.

Nico Vanherck (2 goals)
Jarno Dockx (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Rik Berens (1 goal)

KFCS III moest even bekomen van de pandoering die ze vorige week van Stelenbaan kregen (1-8) en met de komst van Pro Mille beloofde het opnieuw geen makkelijke wedstrijd te worden. De bezoekers klommen al vroeg op voorsprong, maar met een loeiharde vrije trap stelde Toon N even snel orde op zaken. KFCS putte hier moed uit en via Alec klommen ze ook op voorsprong. Dit keer moest Pro Mille bekomen en KFCS kon stand houden tot de rust. Ook na de pauze bleef rood-wit de zaken onder controle houden tot een moment van concentratieverlies achteraan de gelijkmaker inluidde. KFCS begon niet te panikeren want ze voelden dat er meer in zat dan een puntendeling. Een kwartier voor tijd haalde Alec nog eens uit en opnieuw ging de bal binnen. Pro Mille lag knock out tegen het canvas en KFCS tikte de match volwassen uit en mocht de tweede zege van het seizoen vieren.

Toon Nuyts (6 goals)
Alec Sannen (5 goals)
Dimitri Sels (1 goal)

Op zondagochtend trok KFCS II naar de Hessie van de Bosvlinders. KFCS begon goed aan de match, maar kwam knullig op achterstand. Een paar minuten later verdubbelde een thuisspeler met een rake kopbal de voorsprong, maar KFCS begon ook kansen te versieren. Jo besloot onbegrijpelijk naast en ook Bert kwam op onverklaarbare wijze niet tot scoren. Dit soort missers betaal je vaak cash en dat was dit keer niet anders, want op slag van rust viel nog de 3-0. Boeken dicht? Tuurlijk niet, want met vernieuwde moed (en de wind in de rug) begon KFCS aan de tweede helft en het was Cedric die de hoop terug deed oplaaien. KFCS begon de thuisploeg achteruit te drukken en die vonden dat duidelijk niet tof (gelet op de frustraties die meermaals onbestraft werden geuit). De tweede goal liet lang op zich wachten, maar uiteindelijk was het Stef die deze op het bord kon zetten. We moeten eerlijk zijn dat er een geur van buitenspel aan dit doelpunt hing, maar de thuisploeg moet niet te hard mopperen want de gelijkmaker is ons onthouden omdat de ref meer geïnteresseerd was in de staat van het veld dan het volgen van het spel: Jef D trekt naar doel en de thuisspeler trapt z'n schoen uit, maar de man in het zwart weigerde om de bal op de stip te leggen omdat hij de fout niet had gezien (het is maar hoe je het uitlegt natuurlijk). Zo bleven we achter met 0 punten na een match waarin KFCS kansen versierde om 2 matchen te winnen, maar een pijnlijk gebrek aan efficiëntie hen héél zuur opbrak.