DSC 0537

Dat is het minste dat je kon zeggen van de match van onze dames tegen Kontich C. In de week voor deze match moesten we veel te vroeg afscheid nemen van onze speelster An Boons, maar haar overlijden gaf de ploeg de kracht die ze nodig hadden om de strijd met Kontich aan te gaan.

We waren nog maar amper bezig of een corner van hen raakte niet weg en uiteindelijk kon Jinse, de vervangster van de geschorste Valérie, de bal al uit haar netten gaan halen. Kontich voelde zich precies al gerust, maar dat was buiten Lodie gerekend die 4 minuten later gelijkmaakte. De wedstrijd ging goed op en neer, maar op het kwartier klommen de bezoeksters opnieuw op voorsprong. KFCS moest even van deze tik bekomen, maar knokte zich terug in de match. Wel hadden we geluk dat de bezoeksters op het half uur de lat fusilleerden, maar op slag van rust deed Lodie aan de overkant net hetzelfde.

In de tweede helft schoot KFCS het best uit de startblokken en meteen kwamen er ook kansen, maar het duurde nog een kwartier voor de intussen oververdiende gelijkmaker viel. Lodie zette zich achter een vrije trap en tikte deze onder de lat binnen. Nu leek Kontich aangeslagen, maar toch raapten ook zij de moed weer mekaar om in de aanval te trekken. Jinse liet zich echter niet meer ringeloren en dus leek een puntendeling in de maak ... tot 10 minuten voor tijd de bezoeksters counterden en hun spits de 2-3 binnenschoof. Een zure nederlaag dreigde voor onze rood-witten (die in het blauw speelden vandaag), maar het venijn zat effectief in de staart. Lodie liep met de bal buiten, maar de ref had het niet gezien en dus speelde Lodie door en ze ramde de 3-3 over de keepster in doel.

Kontich bleef bijzonder gefrustreerd achter en het ging zelfs zo ver dat de speelsters zich na de match allemaal omkleedden en recht in de auto's sprongen om huiswaarts te keren. Wat ik hiervan vind, hou ik voor mezelf maar ik neem aan dat iedereen zich hier wel een mening over kan vormen. Ook in nederlagen moet je groots kunnen zijn, maar dat is blijkbaar niet voor iedereen even gemakkelijk. Soit, dat is onze zorg niet want we pakten een onverhoopt punt na een bijzonder aangenaam kijkstuk en ter ere van An Boons, die ons mee naar dit punt heeft gestuwd.